“Топлофикация Габрово е подала заявление в Комисията за енергийно и

...
“Топлофикация Габрово е подала заявление в Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

“Топлофикация – Габрово” е поискала от КЕВР да прекрати дейността ѝ

“Топлофикация Габрово ” е подала заявление в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), с което желае да бъдат прекъснати лицензиите и за произвеждане на електрическа и топлинна сила, както и за транспорт на топлинна сила. По този метод се приключва активността ѝ.

Това излиза наяве от известие на енергийния регулатор. В него се разяснява, че настояването е импортирано през вчерашния ден (15 август) в края на работния ден.

Като претекст е посочена техническата неспособност на сдружението за осъществяване на лицензионната активност. 

Решението за преустановяване на лицензиите е взето на съвещание на Съвета на шефовете на “Топлофикация-Габрово “ ЕАД, извършено на 2 август.

Вчера бе обявено, че енергийното министерство и КЕВР стартират инспекция на топлофикационното сдружение в Габрово, както и че на общината ще бъдат предоставени 1.5 милиона лв., с които да обезщети потребителите през идния зимен сезон (повече по тематиката ТУК). 

От регулатора подчертаха, че заявката за прекъсване на активността не е съображение за преустановяване на инспекцията. По думите им в хода ѝ ще бъдат открити обстоятелствата и събитията, които съгласно сдружението не му разрешават да продължи да топлоснабдява клиентите си.

Резултатите от инспекцията на “Топлофикация-Габрово ” ЕАД ще залегнат в претекстовете на идното решение на Комисията.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР