Топлофикациите във Велико Търново и Бургас ще ревизират исканията си

...
Топлофикациите във Велико Търново и Бургас ще ревизират исканията си
Коментари Харесай

Засега парното в Бургас и Велико Търново няма да поскъпва драстично

Топлофикациите във Велико Търново и Бургас ще ревизират настояванията си за фрапантно повишаване на парното, като желаното нарастване ще бъде по-ниско от оповестеното пред Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), оповестява Българска национална телевизия.

Двете топлофикационни сдружения желаеха повдигане на цената на парното надлежно със 178 и 128%. Във Велико Търново цената на парното и топлата вода би трябвало да скочи от 131 лева на 366 лева за мегаватчас, а в Бургас - от 94 лева на 199 лева за мегаватчас.

От управленията на топлофикациите в Бургас и Търново обаче успокояват, че фрапантно повишаване на парното и топлата вода въпреки всичко няма да има. А подадените заявки, оповестени на уеб страницата на КЕВР, били планирани.

Цената на парното във Велико Търново обаче ще остане най-висока в страната, тъй като сдружението купува газ през медиатор, а не непосредствено от държавната " Булгаргаз ". В Бургас пък пресмятат, че повишаването на отоплението няма да бъде с двуцифрен %.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР