Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал

...
Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал
Коментари Харесай

Александра Жекова посрещна своите наследници с медалите от олимпийския фестивал в Италия

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен юношески фестивал в Италия. Част от българската делегация, измежду които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов, се завърнаха довечера и една от първите обятия бе на досегашната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която към този момент се отдаде на треньорска активност.

Сред посрещачите бяха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който връчи големи букети на двамата медалисти, родители, треньори и почитатели на зимните спортове. Малко преди младите ни олимпийци, в България се завърна и различен български международен ас в този спорт - Радослав Янков, двамата с треньора Георги Атанасов са за малко у нас след сполучливите си стартове на паралелните великански слаломи в Канада и преди да се насочат за Световното състезание в Грузия.

България завоюва рекордните 3 медала на приключилия нощес в Италия олимпийски юношески зимен европейски фестивал. Досега страната имаше най-вече по две оценки от едно издание, а в този момент младите лъвчета се завръщат с три медала - и трите в сноуборда: сребро за Петър Гергьовски в паралелния великански слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на екипен великански слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Останалите медалисти ще пътуват за други надпревари или се прибират у нас с микробуси.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР