Топлата зима предпази ЕС от тежка енергийна криза, но най-лошото

...
Топлата зима предпази ЕС от тежка енергийна криза, но най-лошото
Коментари Харесай

"Най-лошото тепърва предстои" за държавите от ЕС в областта на енергетиката: Катар

Топлата зима защищити Европейски Съюз от тежка енергийна рецесия, само че " най-лошото занапред следва " за блока, предизвести катарският министър на енергетиката Саад Ал-Кааби, като се базира на неналичието на вложения в нефт и газ.

В речта си на Катарския стопански конгрес в Доха той съобщи, че " нападателният " енергиен преход ще обезкуражи вложенията във въглеводороди и може да докара до дефицит на сила в Европейски Съюз през идващото десетилетие.

" В бъдеще ще има огромен дефицит на газ, най-много заради устрема към енергиен преход, който съгласно нас е доста нападателен ", предизвести Ал-Кааби. " Икономическата непоклатимост и екологичната отговорност не се изключват взаимно. Трябва да имате и двете. "

Европейски Съюз се бори с невиждана енергийна рецесия след намаляването на доставките на петрол и газ от Русия. Санкциите, които блокът наложи върху вноса на съветски енергийни артикули, доведоха до рекордно висока инфлация и цялостна рецесия на разноските за живот в целия Европейски Съюз.

" Единственото нещо, което избави човечеството и Европа тази година, беше топлата зима и забавянето на стопанската система ", сподели АЛ-Кааби, добавяйки, че " в случай че стопанската система стартира да се раздвижва още веднъж през (2024 г.) и имате просто една елементарна зима, мисля, че най-лошото занапред следва ".

Той също по този начин прикани представителите на Европейски Съюз да спрат да " демонизират " изкопаемите горива.

" Ако [европейските лидери] имат подобаващ проект и седнат на масата с производителите, а петролните и газовите компании не бъдат демонизирани, действителността ще стартира да работи и ще имаме рационално решение ", сподели той.

Катар е един от най-големите производители на полутечен природен газ в света и влага десетки милиарди долари за увеличение на индустриалния си потенциал.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР