Топлата есен благоприятства за интензивното изпълнение на общинската Инвестиционна програма

...
Топлата есен благоприятства за интензивното изпълнение на общинската Инвестиционна програма
Коментари Харесай

Непрекъснато подобряване на инфраструктурата на община Банско

Топлата есен благоприятства за интензивното осъществяване на общинската Инвестиционна стратегия за 2023 година До момента е осъществен огромен размер действия по възстановяване на общинската инфраструктура и работата продължава с ускорени темпове, с цел да може Банско и Добринище да започват сполучливо новия зимен туристически сезон.

Преди броени дни приключи полагането на асфалтовата настилка по плана за рехабилитация и главен ремонт на общинския път от гр. Банско до хижа Вихрен, а по ул. “Пирин “ бяха актуализирана главната настилка, тротоарите и уличното осветяване.

Изградена е изцяло нова част на улица „ Охрид “, нова настилка е положена на улиците „ Димитър Талев “ и „ Луи Пастьор “. Работи се по асфалтирането на улиците „ Орце Попйорданов “ и „ Бъндерица “.

Изцяло са сменени тротоари в централната градска част – на правата на ул. “България “ от кръстовището с ул. “Отец Паисий “ до ул. “Цар Симеон “, на ул. “Димитър Талев “ и на ул. “Цар Симеон “ от Градския парк до началото на ларгото.

Систематичната работа по обезпечаване на паркоместа на територията на Банско продължава и през тази година посредством асимилиране на общински терени. Създадени са нови места за паркиране в региона на поликлиниката и паркинг за 70 автомобила на новопостроената част от ул. “Охрид “; на ул. „ Найден Геров “ към този момент е построен един и в развой на създаване са още два паркинга наоколо до хотел Тане

Новоасфалтирани са улици в селата Осеново, Места, Кремен и Обидим.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР