Топ три на държавите с най-големи по стойност златно-валутни резерви

...
Топ три на държавите с най-големи по стойност златно-валутни резерви
Коментари Харесай

Държавите с най-големи златно-валутни резерви в началото на 2023-а

Топ три на страните с най-големи по стойност златно-валутни запаси е Китай (3,31 трилиона долара), Япония (1,27 трилиона долара) и Швейцария (924 милиарда долара).

Русия влезе в първите четири страни в света по мярка на златни и валутни запаси с общо $582 милиарда. Това демонстрират са резултатите от разбора на данните от националните централни банки, написа вестник " Известия ".

Челната петица приключва Индия (563 милиарда долара), шеста е Саудитска Арабия (460 милиарда долара), която предходната година изпревари Хонконг (424 милиарда долара) и Южна Корея (424 милиарда долара).

В края на предходната година Сингапур напусна челната десетка, пускайки пред себе си Бразилия (325 милиарда долара) и Германия (295 милиарда долара).
 Богатата на злато, нефт и какао Гана: Икономиката на
Богата на злато, нефт и какао: Икономиката на " Изгряващата звезда " на Африка залязва

Бавният път към злополуката на осмия по величина производител на нефт в Африка

Според резултатите след първата половина на 2022 година Русия загуби от Индия, само че по-късно се върна на 4-то място. В топ 30 се появи дилетант - Швеция, която измести Нидерландия.

Значимостта на общия размер на интернационалните златно-валутни запаси на Русия в този момент е доста по-ниско спрямо предходната година, защото към половината от тях (Централната банка на Руската федерация даде число от към 300 милиарда долара) са блокирани заради западните наказания, отбелязва за изданието Олга Беленкая, началник на макроикономическия разбор във FG Finam.

Съответно, показва специалистът, те не могат да се употребяват за валутни интервенции, в случай че е належащо да се понижи неустойчивостта на валутния пазар. Миналата година Централната банка на Руската федерация не закупи задгранична валута за интернационалните запаси, тяхното възобновяване се дължи на преоценката на активите в долари.

Беленкая напомня, че тази година започва нова версия на бюджетното предписание. Сега запасите ще бъдат попълнени в юани, в случай че приходите от нефт и газ са над базовото равнище. Обратно, запасите от юани ще бъдат употребявани за компенсиране на пропуснатите доходи от нефт и газ, както е в този момент.

Според Юлия Макаренко, заместник-директор на Института за развиване на банките, безусловното състезание на Китай в рейтинга е индикатор за мащаба на стопанската система. Пекин става водач по златни и валутни запаси за 17-и следващ път. Разликата на Китай от страната на второто място е повече от два пъти. Това значи, че дълго време страната няма да може да бъде настигната изоставането си по този индикатор.
 Dundee Precious Metals усили добива на злато в
Dundee Precious Metals усили добива на злато в " Челопеч "

Канадската компания чака мощна 2023 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР