Топ адвокатът Методи Байкушев се възмути публично от действията на

...
Топ адвокатът Методи Байкушев се възмути публично от действията на
Коментари Харесай

Топ адвокат: Изумен съм! Български министър говори за загуба...

Топ юристът Методи Байкушев се възмути обществено от дейностите на енергийния министър Христов във връзка с контракта с " Газпром ". Запаленият ветроходец изясни сутринта в ефир, че може да загубим дело против руснаците, в случай че не използваме заложения в контракта газ.

 

Ето какво написа Байкушев:

До преди 10 дни бях началник на огромен адвокатски екип, който се занимава с разрешаване на разногласия (по нашенски „ водене на каузи “).

С моите сътрудници съм водил десетки интернационалните каузи, в това число и три каузи пред Арбитражния съд на Международната Търговска Камара в Париж – най-големият и реномиран интернационален трибунал в света. През последните години делата, свързани България в този трибунал, рядко надвишават три годишно.

Специализираните адвокатски издания като Legal500, Chambers и IFLR1000 ме слагат измежду водещите юристи в България по разрешаване на разногласия, а Legal500 за повторно ме включват в техния CEE Arbitration PowerList, в който са включени приети юристи от Централна и Източна Европа.

Имам да кажа две неща:
1. За първи път в живота си виждам, по отношение на иден арбитраж, почитан човек на едната страна да споделя, че ще го загуби. Трудно мога да опиша недоумението си. Това говорене е прекомерно рисково за българския интерес от юридическа позиция.

2. Енергийният министър и другите служебни, които се изрекоха по тематиката, би трябвало незабавно да замълчат и в никакъв случай повече да не си отварят устите на тематика контракта и арбитража с Газпром, без всяка думичка преди този момент да е утвърдена от юристите, които работят по проблема. Това изключително важи за представителите на Булгаргаз.

Освен, несъмнено, в случай че не държим да загубим над милиард евро поради тях.
Този статус ще остане тук. Искрено се надявам да не се постанова да го подсещам.
И за край - Имаме потребност от държавници, които пазят България. Преди всичко ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР