Тонове плаващи мрежи, пластмаса и други боклуци са изчистени от

...
Тонове плаващи мрежи, пластмаса и други боклуци са изчистени от
Коментари Харесай

Над 50 км свободно плаващи рибарски мрежи извадиха от Черно море

Тонове плаващи мрежи, пластмаса и други отпадъци са изчистени от морето и към този момент на брега
 Над 7 тона свободно плуващи в Черно море риболовен мрежи и други отпадъци като пластмаса и метали са събрани и изведени на брега от екипажите на корабите на съдружие “Черноморски изгрев”. Усилието е в границите на дълготрайния план “Най-ценния улов” по самодейност на Черноморски Улов в партньорство със сдружението. Общата дължина на събраните мрежи се пресмята на близо 50 км, което е дистанцията от нос Емине до Варна – част от покритата територия по време на самодейността.

Кампанията “Най-ценния улов” стартира в деня на Черно море 31.10.2020 година В продължение на повече от 6 месеца 25 риболовен кораба от риболовно съдружие Черноморски изгрев събираха отпадъците в Черно море за да бъдат изведени на брега и готови за повторна приложимост. “Най-ценният улов” е по самодейност на компанията за устойчиви рибни артикули “Черноморски улов”. Проектът има за цел ограничение на вредите от призрачния лов на риба в Черно море, както и да хвърли светлина върху казуса.

Призрачният лов на риба е една от огромните закани за моретата и океаните в световен мащаб. Черно море не прави изключение. Според Института по Океанология към Истанбулския Университет, действителният размер на съществуване на боклук и последствия за екосистемите в Черно Море имат потребност да бъдат по-добре изяснени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР