Тони Ивоби, 62-годишен италианец от нигерийски произход, е първият цветнокож

...
Тони Ивоби, 62-годишен италианец от нигерийски произход, е първият цветнокож
Коментари Харесай

В Сената на Италия за първи път бе избран цветнокож

Тони Ивоби, 62-годишен италианец от нигерийски генезис , е първият цветнокож италиански сенатор . Той е определен в Сената от антиимигрантската и твърдолинейна италианска партия Лига, съобщи ДПА.
 
" Много съм разчувствуван, че съм определен за сенатор! След 25 години на битка в огромното семейство на Лигата, в този момент за мен стартира една велико ново премеждие ", написа Ивоби във Фейсбук през днешния ден.
 

Ивоби бе определен за сенатор от региона Ломбардия. Той бе представител на Лигата, отговарящ за миграционните въпроси от 2014 година Ивоби споделя твърдата партийна линия по въпроса за имиграцията. В профила си в Фейсбук той има качена фотография с тениска, на която написа " Спрете нашествието! ".
 
Ивоби е първият цветнокож в Сената, само че до момента в долната камара на Народното събрание имаше цветнокожи депутати. Това бяха Жан-Леонар Туади и Сесил Киенж. И двамата бяха от левоцентристката Демократическа партия. Киенж беше и министър по имиграционните въпроси в интервала 2013-2014 година Тя беше цел на доста расистки офанзиви, множеството от които идващи от Лигата.
 

Сред по-интересните членове на Сената е и Грегорио Де Фалко от Движение Пет звезди. Той е офицер от бреговата защита и бе разгласен за воин поради координирането на избавителните старания след крушението на лайнера " Коста Конкордия " през 2012 година Той си завоюва популярност, като наруга капитана на лайнера, който бе избягал със избавителна лодка, преди да се спасят всички пасажери.
 


Лига и Движение Пет звезди са огромните спечелили на изборите за италиански парламент в неделя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР