Толстой и Чайковски принадлежат на света. Спектакълът Ана Каренина се

...
Толстой и Чайковски принадлежат на света. Спектакълът Ана Каренина се
Коментари Харесай

Пловдив се бори да бъде фестивален град

" Толстой и Чайковски принадлежат на света. Спектакълът " Ана Каренина " се трансформира в поп просвета, има необятна публика, учи се в учебно заведение като базово обучение. Горд съм, че Нина Найденова и фондацията пазят това културно завещание, без да се политизира ". Това съобщи хореографът Лео Муич на конференция за показване програмата на Opera Open 2022 на Античния спектакъл, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Лео Муич приготвя хореографията на спектакъла " Анна Каренина " в границите на пловдивския фестивал. " Аз съм обществено виновен и желая да дам своя принос за хората, които идват тук. Прекрасно е, че имате подобен спектакъл и можем да го използваме за това, за което е основан ", сподели актьорът. 

" Пловдивската опера се утвърждава като водеща в България. За Пловдив не е безразлично положението на операта, представленията. Животът на Пловдив е тясно обвързван с операта. Ние се борим за фестивален град " - сподели кметът и пожела хубава година и по-успешна от предходната.  

Зам.-кметът по просвета заяви, че икономическият резултат от оперния фестивал е доста огромен, за оперните представления предходната година в Пловдив са пристигнали 12 000 чужденци, всеки от които е оставил по 250 лева в стопанската система на града, т.е. приходите за града са 3 милиона лв.. Амбицията на екипа е да се резервира възходящото развиване на интернационалния оперен туризъм с най-малко 35% чужденци на спектаклите на Античния спектакъл, а за 2023 година да доближат 50%. Това носи добавена икономическа стойност за града - съпътстващ бизнес и услуги като превоз, хотелиерство, публично хранене, музеи и др. 

По самодейност на кмета община Пловдив е заложила в бюджета си средства за трите огромни културни институции - операта, трагичния спектакъл и кукления спектакъл, за ново наличие, добави зам.-кметът Панов.

Град Пловдив към този момент е фестивална дестинация, това би трябвало да ни прави горди, акцентира Кирил Вълчев, изпълнителен шеф на Отечествен фронт " Пловдив 2019 ", която съфинансира оперния фестивал с част от парите от премията " Мелина Меркури ".

" Нашата упоритост е Пловдив да стане столица на оперното изкуство. Тази година мотото е " Различният свят ". Откриването на 19 юни ще бъде с присъединяване на 450 деца, които ще изпълнят музика за мир " - сподели шефът на Опера Пловдив доцент Нина Найденова.

Кои спектакли и кои известни актьори ще вземат участие в Opera Open 2022  гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР