Толкова време вече акушерката Емилия Ковачева не е в затвора,

...
Толкова време вече акушерката Емилия Ковачева не е в затвора,
Коментари Харесай

Бащата на малката Никол: Толкова време акушерката Емилия Ковачева не е в затвора, а делата се точат 

Толкова време към този момент акушерката Емилия Ковачева не е в пандиза, а делата се точат по разнообразни инстанции. Това разяснява бащата на към този момент 3-годишната Никол, която беше пребита като бебе от Ковачева.

Румен Димитров уточни пред БТВ, че мярката й за неотклонение „ домакински арест ” не го тормози, тъй като пред вратата й няма служител на реда и тя може да си излиза. Притеснява го обаче, че тази жена години към този момент не е в пандиза, може присъдата й да бъде понижена, може да бъде пусната за положително държание. Той също е безапелационен, че правдивост и правораздаване в българската правораздавателна система няма и „ всичко куца ”.

На делото през вчерашния ден стана ясно, че Никол е отключила епилепсия в резултат на побоя.

Бащата изясни, че до момента не са казвали за положението на детето, защото не са желали да бъдат съжалявани, само че се е наложило да приложат в правосъдната зала документи за това.

„ Имахме индикации и предизвестия от лекарите, че детето може да отключи епилепсия. Трудно може човек да се приготви за такова нещо. Имахме диазепам. Случи се един петък. Линейката пристигна след 40 минути ”, показа Димитров.

Епилептичните пристъпи са почнали през февруари. Никол е на терапия, само че медикаментите в нея още не са задоволително изчистени и не протича по метода, по който се чака. „ Малко странна болест е, знаехме, че ще стане, само че превантивно нищо не може да се направи. Това не се лекува ”, разяснява бащата.

Лекарите са безусловно безапелационни, че това е в резултат на побоя. „ Когато дете пораства, мозъкът му се развива, то се учи да прави от ден на ден неща, това натоварва мозъка и вероятността да отключи епилепсия във времето пораства. Имахме щастието да направи 3 ”, добави той.

Другият проблем, който има Никол, е с едното око, още веднъж след побоя, изясни бащата. Той занапред ще се поправя с очила и интервенции.

„ Хората когато видят, че ще бъдат наказани стартират да се разболяват. За мен това, че е под домакински арест…отдавна е трябвало да завърши това ”, добави бащата.

Категоричен е, че борба против правосъдната ни система самичък не може да води, само че борбата продължава против Емилия Ковачева. „ Най-малкото е редно, който е направил действието да бъде осъден. Трябва да се знае, че на човек няма да му се размине. ”

Всяко нейно пробуждане или разтревожен сън не знаеш дали няма да направи спазъм. Лечението е най-малко от 2 до 5 години и няма период в който тя ще израсте епилепсията, сподели още Димитров.

За тези три години ние не сме търсили контакт за Ковачева, тя също не се свърза с нас, съобщи Димитров. Според него обаче душeвността на човек е такава, че една неистина повторена 20 пъти в главата му, за него към този момент става истина, и тя не счита, че е направила закононарушения в тази ситуация и няма защо да се извинява.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР