Толкова красиви, че почти може да ви се прииска да

...
Толкова красиви, че почти може да ви се прииска да
Коментари Харесай

Пай с ябълкови рози

Толкова красиви, че съвсем може да ви се прииска да не ги ядете, съвсем

Необходими Продукти

за тестото


● масло - 125 г
● пудра захар - 70 г
● яйца - 1 бр.
● ванилия - 1 ампула
● портокалова кора - 1 ч.л.
● бадеми - 100 г тънко смлени
● брашно - 150 г

за крема


● прясно мляко - 400 мл
● бяло вино - 100 мл
● жълтъци - 3 бр.
● ванилия - 1 прахче
● портокалова кора - 1 ч.л.
● захар - 6 с.л.
● брашно - 6 с.л. с връх
● ябълки - 5 - 6 бр.
● конфитюр от кайсии - 3 - 4 с.л.

Начин на подготвяне

За да извършите тестото, разбийте маслото, което е престояло на стайна температура дружно със захарта. Прибавете ванилията и настъргана портокалова кора. После прибавете яйцето и смлените бадеми.

Постепенно прибавете и брашното, авансово пресято и замесете меко тесто. Разстелете готовото тесто в тавичка, подобаваща за печене с диаметър 24 см., която преди този момент намажете с масло и поръсете с брашно. Приберете тавичката в хладилника. През това време направете крема.

Смесете брашното със захарта, едно прахче ванилия и настъргана портокалова кора. Добавете жълтъците, разрушени с малко мляко и разбъркайте на гладка каша. Сипете останалото количество мляко и виното и сварете на равен крем. Отдръпнете от огъня и оставете да се охлади.

За ябълковите рози, изрежете с картофобелачка ленти от ябълките, без да ги белите. Поръсете резенчетата с малко захар, с цел да не потъмнеят, а по този начин леко ще омекнат и по-лесно ще завиете като розички.

Изстиналия крем сипете върху студеното тесто. Подредете ябълковите розички върху крема. Затоплете няколко лъжици кайсиев конфитюр и с него глазирайте розите.

Загрейте авансово фурната на 180 градуса. Сложете пая и изпечете, до момента в който порозовее тестото и ябълките добият златист загар. Сервирайте пая охладен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР