Толерансът от 7 месеца от началото на назначения от Радев

...
Толерансът от 7 месеца от началото на назначения от Радев
Коментари Харесай

ГЕРБ с фрапиращи разкрития за назначената от Кирил Петков и уволнена от ДКК Ваня Караганева

„ Толерансът от 7 месеца от началото на назначения от Радев длъжностен кабинет, прокламиращ себе си като „ приятелство или сестринство на почтените “ се изчерпа. Кирил Петков и Даниела Везиева управляваха икономическото министерство под чиято шапка е ДКК и която ръководи сдружения от военно-промишления комплекс. От през вчерашния ден ДКК освобождава Ваня Караганева като се приказва за, споделиха на брифинг от Политическа партия ГЕРБ.

„ Тя с еднолично решение е прекратила пълномощията на едно адвокатско сдружение, което е защитавало ползите на ДКК по 5 висящи търговски каузи и еднолично тя подписва нов контракт за към този момент осъществена правна помощ с ново адвокатско сдружение в размер на 1 126 000 лв.. Това ли е методът на спестяването на държавни средства? ”, попита Александър Иванов.

От ГЕРБ дефинираха като абсурден обстоятелството, че Караганева е подписала декларация, с която твърди, че не работи на друго място, а я реалност заема пост в БАИ. Александър Иванов акцентира, че това е в прорез със Закона за обществените предприятия.

„ В него се слага наложително изискване член на Борда на шефовете да няма право да работи на друго място, в случай че е практикуващ доктор или студентски учител. Нямаме информация това да е по този начин “, съобщи той.

„ Г-жа Караганева еднолично е подписала извънсъдебна конвенция за 50 млн. лева в противоречие с текст на спогодбата, който е бил утвърден от Съвета на шефовете. Отново еднолично е взела решение за промяна на обслужващата банка на ДКК ", съобщи Любомир Талев. „ Констатиран е отвод от страна на Караганева да се изплащат в период отговорности към Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите. Става дума за неплатени осигуровки на чиновниците в компанията и към снабдители, измежду които е изброен ЧЕЗ “, добави той.

„ Отново еднолично е взето решение Вазовските машиностроителни фабрики да дават права върху цялата си продукция в лицето на частна компания още веднъж без допитване до Съвета на шефовете ", разясни Талев.

Любомир Талев изясни и коя е госпожа Караганева.

„ През 2017 година, по времето на първия длъжностен кабинет на Румен Радев, госпожа Караганева беше шеф на кабинета на тогавашния длъжностен министър на правораздаването Мария Павлова. Назначена е в Съвета на шефовете на ДКК, без конкурс от Кирил Петков. След като се подвига звук, че е назначена без конкурс, подобен е проведен и тя го печели. “ 

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР