„ТОЛ-таксите са определени за автомобили над 3,5 тона, тоест тежкотоварните

...
„ТОЛ-таксите са определени за автомобили над 3,5 тона, тоест тежкотоварните
Коментари Харесай

Стойността на ТОЛ-таксите ще бъде обсъждана и с превозвачите

„ ТОЛ-таксите са избрани за коли над 3,5 тона, т.е. тежкотоварните коли. Точната цена, която ще се заплаща, ще бъде коментирана и с превозвачите. Това зависи и от решението на държавното управление ". Това съобщи във връзка въвеждането на ТОЛ-системата пред „ Нова телевизия " инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ".

Той успокои, че леките коли ще заплащат винетка, както и в този момент. Вероятно обаче ще се смени типа им и те ще станат електронни, само че цената няма да се промени.

„ Цялата информация за построяването на ТОЛ-системата е оповестена преди 2 години. Тя планува съкращаване на разнообразни цени. По-големите превозвачи най-вероятно ще получават отстъпки. Предвижда се и колите с по-екологични мотори да заплащат по-малко ", съобщи Глосов.

По думите му в началото ще бъдат обхванати автомагистралите и първокласните пътища.

„ Превозвачите желаят положителни пътища, по които да се движат, превозвачите слагат няколко пъти въпроса за места, където колите да могат да стопират, да има нужните санитарни възли, условия за отмора - това нещо се реализира с пари, а те може да влизат само с ТОЛ-системата ", безапелационен бе Глосов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР