Току-що започналата нова, трета по ред операция на Турция в

...
Току-що започналата нова, трета по ред операция на Турция в
Коментари Харесай

Анкара се похвали с успешно начално на военната операция в Сирия ВИДЕО

Току-що почналата нова, трета по ред интервенция на Турция в Северна Сирия е извършена сполучливо по въздух и земя. Това увериха от Министерството на националната защита в Анкара, оповестява турският вестник Yeni Safak.

„ Операция „ Извор на мира “ се организира сполучливо както по въздух, по този начин и по суша през цялата нощ. Предварително избрани цели са изумени. Операцията протича по проект ", се споделя в известието, публикувано в обществената мрежа „ Туитър “.

Кадри от интервенцията можете да видите ТУК!

Както БЛИЦ заяви, в сряда Турция започва интервенция „ Извор на мира " на изток от река Ефрат в северната част на Сирия, с цел да обезпечи границите си посредством елиминиране на терористични детайли и за гарантиране на безвредното завръщане на сирийските бежанци, както и териториалната целокупност на Сирия.

Турция споделя 911-километрова граница със Сирия и тя от дълго време предизвестява, че ще предприеме дейности против опасността от терористите източно от Ефрат и образуването на „ терористичен кулоар “ там.

Анкара възнамерява да презасели 2 милиона сирийци в 30-километрова зона за сигурност, която ще бъде основана в Сирия, разпростряла се от река Ефрат до иракската граница, в това число Манбидж.

How did the situation in northern Syria go from relatively calm to a full-blown operation in a number of days?

The New Arab answers your questions about Turkey's "Operation Peace Spring " https://t.co/UWXWX9346F
— The New Arab (@The_NewArab) October 10, 2019

Присъствието на терористични групировки обаче рискуват нейното образуване.

В две обособени трансгранични интервенции Турция откри надзор върху повърхност от 4000 кв. км в Сирия. От 2016 година насам Анкара организира две огромни военни интервенции в Северозападна Сирия - „ Щита на Ефрат “ и „ Маслинова клонка “.

EU chief demanded Turkey halt its military operation
⚬ NATO chief urged Turkey to show “restraint”
Egypt FM condemned “blatant and unacceptable attack on sovereignty”

World reactions to Turkey's military operation in northeast Syria: https://t.co/Bl5DZ0DJ3n pic.twitter.com/heiAbddP9w
— Al Jazeera English (@AJEnglish) October 10, 2019

В същото време кюрдски източници настояват, че Сирийските демократични сили са умъртвили 14 турски боеца и са унищожили няколко танка в региона на град Рас ал Айн. Според тях Съюз на демократичните сили сполучливо отразява офанзивата на Турция на изток от града. Тази информация, обаче, не е доказана публично.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР