Току-що сте започнали работа, за която ви плащат наистина добри

...
Току-що сте започнали работа, за която ви плащат наистина добри
Коментари Харесай

Високото заплащане не може да компенсира негативните чувства и емоции

Току-що сте почнали работа, за която ви заплащат в действителност положителни пари. За какъв брой доходоносна позиция приказваме? За работа, в която изкарвате задоволително, с цел да можете най-сетне да си купите личен апартамент или нова кола, а може би и двете взети дружно.

С други думи, вие сте постигнали това, за което мечтаят доста хора. Но има нещо, което не е напълно както би трябвало. Новата ви работа е просто окей, а в някои моменти е искрено досадна, дразнеща и даже непоносима.

Въпреки това, по какъв начин бихте могли да се откажете от работа, която обезпечава сходно възнаграждение? Истината е, че въпреки парите да са извънредно значим фактор при избора на работа, в случай че сте сигурни предлаганата позиция върви ръка за ръка с един от тези три фактора, то може би по-умното решение е да потърсите друга работа:

Нивото ви на стрес в работата ще полети до небесата

Когато претегляте плюсовете и минусите на новата високоплатена работа и в полето „ минуси “ включва: „ 80-часова работна седмица, липса на спомагателен личност и началник гадняр “, може би сте на път да отхапете по-голяма хапка, в сравнение с може да преглътне.

„ При високи равнища на стрес тялото ни отделя хормона кортизол, който пречи на положителния сън, вреди на паметта и даже основава сърдечни проблеми “, споделя Д-р Стейси Фройденбърг , психилог от американския щат Колорадо.

„ В допълнение към това, постоянният стрес способства за възприятията на безпокойствие, меланхолия и ниско задоволство от живота “, прибавя тя.

Също по този начин, не би трябвало да забравяте, че времето е пари. Когато търсите работа, би трябвало да вземете поради работното време и достъпността в извънработните часове, която чакат от вас евентуалните ви работодатели.

„ Понякога хората отделят внимание само на предлаганото възнаграждение, без да вземат поради условията, с които върви работата.

Ако на едно работно място ще получавате малко по-голяма заплата, в сравнение с друго, само че ще би трябвало да работите по 20 часа на седмица повече, то несъмнено не си заслужава да приемете работата с по-високо възнаграждение. “, споделя Кристофър К. Лий , създател на коучинг компанията PurposeRedeemed.

Ще намразите работата

Ако сте изобретателна персона, която избира да работи по амбициозни, само че от време на време не толкоз известни хрумвания, то би трябвало да сте добре осведомени с обстоятелството, че работата по сходни планове постоянно не е изключително доходоносна.

Това може да ви накара да се изкушите да потърсите по-добре платена работа, която обаче да изисква от вас да седите по през целия ден на едно място и да преглеждате статистически и разбори (нещо което вие ненавиждате). Не го правете.

„ Въпреки че започването на работа, която предлага по-добро възнаграждение, може да наподобява като стъпка напред в професионалното ви развиване и опция да подобрите качеството си на живот, тя в действителност може да докара до тъкмо противоположното, в случай че не харесвате това, което вършиме “, споделя, доктор Фройденбърг

„ Хората, които работят на място, в което могат да се възползват от своите качества, мощни страни и ползи, са три пъти по-склонни да правят оценка качеството си на живот като чудесно и шест пъти по-склонни да правят оценка работата си като ангажираща.

Само 15% от тези хора демонстрират предпочитание да изоставен работа. “, споделя Сюзън Пепъркорн , създател на основаната в Бостън коучинг компания Positive Workplace Partners, цитирайки изследване на Gallup от 2015 година

Освен това, проучванията демонстрират, че чиновниците, които имат опцията да разкрият цялостния си капацитет на работното място, са доста по-продуктивни от тези, които нямат сходен късмет.

Иначе казано, като се изключи че ще бъдете нещастни, вие най-вероятно няма да бъдете и изключително ефикасни и потребни, до момента в който работите нещо, което не ви харесва.

Ще се чувствате не на място

Ако сте лимитирали избора си на работа единствено до позиции, които заплащат добре, може да пренебрегнете някои сериозни фактори за самите компании, които оферират тази работни места.

Не се подлъгвайте по огромните суми, с които тези компании притеглят претенденти, тъй като това може да ви води на работно място, което има фирмена просвета, полезности и визия, които по нищо не наподобяват на вашите.

„ Ако би трябвало да продадете артикул, в който не вярвате и не харесвате, или пък ви се постанова да работите в организация, чиято просвета не дава отговор на вашите персонални полезности, постоянно ще се чувствате не на място. “, споделя Лий .

„ Високото възнаграждение единствено по себе си не е задоволително, с цел да компенсира всички отрицателни усеща и страсти, които ще изпитате, когато работата ви е в цялостен прорез с вашите убеждения, цели и полезности. “, прибавя той.

създател: Елана Лин Грос

източник

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР