Току що съпредседателите на ПП-.ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов

...
Току що съпредседателите на ПП-.ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов
Коментари Харесай

ПП-ДБ внася в парламента искане държавата да си върне контрола над пристанище Росенец

Току що съпредседателите на ПП-.ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов оповестиха, че внасят в Народното събрание предложение страната да си върне контрола над пристанище " Росенец ".

Нашето предложение ще приключи концесията на пристанището, която беше увеличена от служебния кабинет с 24 години без претекстове ", уточни той.
По думите му контролът върху това пристанище е основен за страната. „ По принцип всички основни инфраструктури би трябвало да бъдат под контрола на страната – изключително тези по границата. В предишното постоянно е имало подозрения какъв е контролът на това пристанище. А нашата цел в влизане в Шенген и това е огромна и ясна стъпка в тази посока. Министерство на превоза съобщи към този момент, че може да оперира това пристанище. Така ще има доходи, които ще влизат в хазната ”, акцентира Петков.

И добави: „ Тази стъпка е и в сходство с регламента на Европейски Съюз във връзка със глобите против войната. „ Така заявяваме ясно, че Шенген е наша национална цел. Че няма да се предават основни обекти без претекстове и да се удължават концесии без неразбираеми цели ”.

„ От години приказваме, че страната би трябвало да си възвърне контрола над това пристанище. В миг, в който Русия разгласи България за вражеска страна поради войната, която води в Украйна – подхващаме дейности, с цел да ограничим опциите Москва да употребява българска инфраструктура с финансова цел ”, съобщи от своя страна военачалник Атанас Атанасов от „ Демократична България ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР