Току-що санкционираният от САЩ за корупция Николай Малинов се похвали

...
Току-що санкционираният от САЩ за корупция Николай Малинов се похвали
Коментари Харесай

След Магнитски Малинов поема към Москва за среща с Лавров

Току-що глобеният от Съединени американски щати за корупция Николай Малинов се похвали пред публицисти, че отпътува в Москва за среща с съветския външен министър Сергей Лавров.

Пред Българска телеграфна агенция Малинов изяснява, че заминавал за Русия, с цел да " приказва с другари и да обсъдят какви ограничения да бъдат подхванати " след " Магнитски ".

Той се жалва, че откогато Съединени американски щати са го сложили в, всички негови банкови карти и някои сметки са били блокирани.

Проблеми има и с регистрацията на партията му в парламентарните избори, като се чака ЦИК да реши дали " Русофилите за възобновление на отечеството " могат да вземат участие във вота.
По подобен метод беше спряна регистрацията и на партията на през 2021 година, тъй като сметките ѝ бяха блокирани като обвързвано юридическо лице със глобения по " Магнитски " милионер.Николай Малинов се готви да се яви на избори в коалиция с " Атака " на Волен Сидеров и още две комунистически партии. Двамата участваха дружно в неотдавнашен митинг против прекъсването на 4 съветски малките екрани в Европейски Съюз поради военна агитация и дезинформация.
Той назовава " неистини и измислици " изказванията на Министерството на финансите на Съединени американски щати, че е подкупил арбитър Андон Миталов през 2019 година, с цел да облекчи мярката му за неотклонение и да го пусне в Москва, където получи медал " Дружба " от Владимир Путин.

Това не е първото посещаване на Малинов в Русия след повдигнатото обвиняване в шпионаж. През март 2021 година, когато възбраната за овакантяване на страната към този момент беше отпаднала, той още веднъж се озова в Москва - седмица преди тогавашните избори за 45 Народно заседание.

Санкционирането на Малинов на 10 февруари от Съединени американски щати не е отразено в съветските медии - не е ясно в какво качество той има намерение да беседва с съветския министър на външните работи.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР