Токио. Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканен да разгледа

...
Токио. Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканен да разгледа
Коментари Харесай

The Diplomat: Доналд Тръмп може да разгледа най-големия военен кораб на Япония по време на посещението си в Азия през ноември

Токио. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е поканен да прегледа най-големият транспортен съд на японските Морски сили за самоотбрана(ЯМСС) – хеликоптероносачът JS Izumo, водещият транспортен съд от клас Izumo, по време на визитата си в Япония идващия месец, предава азиатскотихоокеанското англоезично електронно издание The Diplomat , като се базира на изявления в японската преса.
Тръмп може бъде първият американски президент посетил този транспортен съд, систематизиран като хеликоптероносач, с цел да бъдат омаловажени бойните му качества. Плавателният съд е спуснат на вода през март 2015 година. Източник от японското държавно управление съобщи, по отношение на идната аудиенция на американския президент Доналд Тръмп, че Изумо е транспортен съд, символизиращ военното съдействие сред Япония и Съединени американски щати и отбранителните благоприятни условия на Япония.
Корабът е част от Първа ескортна флотилия на ЯМСС, основана в Йокосука, префектурата Канагава, където е и домът на американския самолетоносач USS Ronald Reagan. Визитата на Доналд Тръмп е планувана за 5-7 ноември, като той ще се срещне с японския министър председател Шиндзо Абе и император Акахито, както и с други висшестоящи чиновници на държавното управление. Все още не е ясно, дали американският президент е приел поканата да прегледа Изумо в Йокосука.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР