ТОКИО (AP) — Японският премиер Фумио Кишида повтори в четвъртък

...
ТОКИО (AP) — Японският премиер Фумио Кишида повтори в четвъртък
Коментари Харесай

Японският лидер търси среща със Северна Корея и край на дефлацията, за да повиши обществената подкрепа

ТОКИО (AP) — Японският министър председател Фумио Кишида повтори в четвъртък решимостта си да работи за среща на върха с Ким Чен Ун от Северна Корея за осъзнават завръщането на японци, за които се счита, че са отвлечени от севернокорейски сътрудници през 70-те и 80-те години на предишния век.

„ Оставам зает да осъществявам това за Япония “, сподели той пред кореспонденти, като в същото време отхвърли да отговори непосредствено на скорошните мнения от Север Корея, която допусна, че такава среща ще бъде допустима единствено в случай че Япония спре да упорства за въпроса за отвличанията.

Говорейки на конференция, откакто държавният бюджет утвърди Народното събрание, Кишида акцентира, че е взел участие директно в договаряния на високо равнище за поправяне разнообразни двустранни проблеми на фона на възходящите терзания по отношение на ракетите и нуклеарните оръжейни стратегии на прилежаща Северна Корея.

През 2002 година Ким Чен Ир, починалият татко на Ким Чен Ун, сподели на тогавашния министър-председател Джуничиро Коидзуми, че неговите сътрудници...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР