Тогава? Както съобщава Euronews, пивоварната Neuzelle в Германия предлага революционно

...
Тогава? Както съобщава Euronews, пивоварната Neuzelle в Германия предлага революционно
Коментари Харесай

И с халба бира можем да се борим с климатичните промени

Тогава? Както оповестява Euronews, пивоварната Neuzelle в Германия предлага революционно решение. „ Искаме да станем първата устойчива пивоварна в света “, споделя притежателят ѝ Стефан Фриче, въпреки че „ личната домашна пивоварна ”, която предлага на всеки фен на бирата, не включва точно варене. Изобретението му е бирен прахуляк, който разбъркваме в чаша вода с елементарна бъркалка, с цел да получим присъщата пенлива „ яка ”, плюс златистия цвят и горчиво-свежия усет.

Според Фриче, неговата „ бира на прахуляк ” е на първо място по-устойчив и по-рентабилен артикул, като превозът му да вземем за пример е с 90% по-евтин от транспорта на обичайните опаковки бира. Освен това, под формата на прахуляк, лабораторното произвеждане е доста по-бързо от обичайното варене на бирата, което продължава приблизително към два месеца.

Засега бирата на прахуляк е единствено в безалкохолен вид и " без мехурчета " – само че алкохолната версия и газирането се създават, споделя Фриче, представяйки изобретението си в своята пивоварна пред AFP.

Той към този момент е пресметнал, че няколкостотин милиона души...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР