Тодор Тумбев, който се изгуби на Витоша и 4 дни

...
Тодор Тумбев, който се изгуби на Витоша и 4 дни
Коментари Харесай

Тодор оцелял 4 дни на Витоша само с 2 кофички кисело мляко и планинска вода

Тодор Тумбев, който се изгуби на Витоша и 4 дни беше изриван не разказал съвсем нищо от престоя си в планината, само че и спасителите не са го питали, тъй като бил много изтощен. И за тях е забавно по какъв начин е оживял 4 дни в планината. За това обаче имало предпоставки - хубаво време и топли нощи. Тодор е изкарал единствено на две кофички с кисело мляко в раницата си, написа " 24 часа ". Според спасителите евентуално е пил вода от рекичките на Витоша. Тодор изглеждал спокоен за това, което му се е случило. Казал единствено: “Добре съм.”

Семейството на аутиста ще заплати разноските по избавителната интервенция. Те обаче още не са калкулирани. Планинските спасители не са тормозили родителите му по този въпрос, тъй като те още не могат да се отърват от шока. Момчето беше търсено от софийската Планинска избавителна работа към БЧК, както и от доброволци. То бе намерено на 2 септември до заслона Дивият бик от южната страна на Витоша.

“Пренебрежимо малко са случаите, когато търсени при избавителни интервенции отхвърлят да платят разноските.В случая с Тодор счетоводителите ще калкулират разноските след отчетите по случая, само че ние още не знаем дали е имал застраховка. Повечето хора си вършат такава и не им се постанова да заплащат от джоба си. По принцип превеждат сумите за разноските. Имало е случаи, когато сме напомняли с уведомителни писма и това също прави работа. Но забавен е и различен въпрос. В интервенцията по издирването на Тодор да вземем за пример множеството от участниците бяха доброволци.

Те не получават заплата при нас. Като цяло работодателите демонстрират схващане, само че могат да изискат от служителя си да излезе в неплатен отпуск да вземем за пример. Интересно е, в случай че се калкулират и тези разноски, каква ще е сумата за избавителна интервенция в планината”, споделя шефът на софийската избавителна работа Павел Павлов по дискусионния въпрос. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР