Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен

...
Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен
Коментари Харесай

Обявиха кандидата за нов военен министър

Тодор Тагарев е претендентът за нов министър на защитата, препоръчан от " Продължаваме промяната ". Това разгласи министър председателят Кирил Петков след изключителното съвещание на Министерския съвет в понеделник.

Тагарев е някогашен служебни министър на защитата в кабинети на Росен Плевнелиев. През 2016 година оглавява Института по защитата, само че единствено 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния длъжностен боен министър Стефан Янев.

Припомняме, че по-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков разгласи, че ще изиска оставката на министъра на защитата Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде разисквано през днешния ден на изключително съвещание на Министерския съвет, а преди него Петков съобщи, че ще упорства оставката да се гласоподава от Народното събрание още във вторник. Часове по-късно кабинетът публично изиска свикването на Народното събрание на следващия ден за да гласоподава кандидатурата за новия член на държавното управление.

Министър-председателят изясни и аргументите за това да изиска оставката на Янев: " Никой министър в това държавно управление няма право на лична външна политика, изключително във Фейсбук. Второ - никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на стабилността на кабинета. Това държавно управление няма да гони непоклатимост, а верни дейности и кардинални позиции. Трето - мой боен министър не може да употребява думичката " операция”, вместо " война”, изрично съобщи министър председателят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР