Нова секира за почиващите по родното Черноморие. От 1 юни

...
Нова секира за почиващите по родното Черноморие. От 1 юни
Коментари Харесай

Нова секира: Въвеждат синя зона в Созопол

Нова брадва за почиващите по родното Черноморие. От 1 юни влизат в действие платеното паркиране в Созопол. Общинските паркинги стават платени до края на септември, както и се вкарва синя зона.

По-конкретно почасово платено паркиране в тях ще се реализира във: Вихрен, Боруна, Рибарски пристан, Юг, Света Марина. 

Паркирането на леки коли ще се заплаща по отношение на зоната, в която е самостоятелен паркинга. Пропускът в Стария град на Созопол още веднъж ще се прави чрез преграда, като първите 30 минути ще бъдат безвъзмездни. На паркингите няма да има наличие на общински чиновници, разплащането ще се прави единствено чрез разплащателни устройства.

В мощ ще влезе и „ синята зона “ по провлака сред ул. „ Крайбрежна “ и Градска градина, регионът на читалището, ул. „ Републиканска “ (от пл. „ Черно море “ до ул. „ Одеса “), ул. „ Ропотамо “, ул. „ Виа понтика “.

Позволеният оптимален престой в „ синя зона “ на колите е 4 часа, в това число и на инвалидните места. Цената за 1 час паркиране в зоната е 2 лева, а заплащането ще се прави авансово за нужния часови диапазон чрез паркинг автомати.

Част от хотелите по Южното Черноморие към този момент посрещнаха първите туристи. Цените това лято са с до 25 % по-високи по отношение на предишния сезон, само че все пак предварителните резервации са с близо 30% повече, регистрират хотелиерите.

Тарифите в курортите са сред 10 и 25% по-високи поради растящите разноски и инфлацията,

разясняват от Института за разбори и оценки в туризма.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР