Точно в самото начало на тази година ни напусна автомобилната

...
Точно в самото начало на тази година ни напусна автомобилната
Коментари Харесай

Дъщерята на Кен Блок по стъпките му: Ще атакува легендарното планинско изкачване Pikes Peak

Точно в самото начало на тази година ни напусна автомобилната легенда Кен Блок. Популярният водач си отиде от този свят след драматичен случай с моторна шейна. Пилотът бе прочут със своето шофиране, както в професионални надпревари от разнообразни дисциплини, по този начин и с атрактивното си каране по разнообразни събития.

Изглежда този завет ще бъде удължен от една от дъщерите на Блок, 16-годишната Лиа Блок, която по-рано през днешния ден разгласи, че ще вземе присъединяване в едно от най-популярните планински изкачвания в света - Pikes Peak. Това ще бъде първото нанагорнище на тийнейджърката, само че за сметка на това то ще бъде направено в невероятен автомобил, тъкмо в стила татко ѝ, съобщи Fakti.bg.

Младата дама ще седне зад кормилото на класическо Porsche 911 с доста съществени доработки. Под капака на колата работи 4.0-литров бензинов мотор с две турбини и мощ от 1400 конски сили. Задвижването се предава към четирите колела, а с изключение на сериозната мощ, колата е проектирана със специфичен бодикит за оптималната аеродинамика. В допълнение на това, Porsche-то тежи единствено 1000кг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР