Точно в 8.00 ч. тази сутрин протестиращи блокираха граничния пункт

...
Точно в 8.00 ч. тази сутрин протестиращи блокираха граничния пункт
Коментари Харесай

Протести има и в цялата страна, Дунав мост остава блокиран цял ден

Точно в 8.00 ч. тази заран протестиращи блокираха граничния пункт " Силистра - Кълъраш " с искане за оставка на държавното управление и в поддръжка на митинга в София. Протестът беше кротичък.

Мястото не беше определено инцидентно - някои от протестиращите сложиха за следващ път въпроса и за трафика на тежкотоварни коли през граничния пункт с Румъния.

Във Варна се организира автошествие в поддръжка на огромния митинг в София. То се провежда от съдружие " Боец ". Колоната от коли, озвучена от клаксони, мина през централните булеварди във Варна. Демонстрантите желаят незабавна оставка на държавното управление и на основния прокурор и за предварителни парламентарни избори.  Снимка: Булфото
Протестиращи летовници и локални поданици от региона на Синеморец блокираха моста над река Велека в символ на съпричастност към публичното неодобрение против ръководството на страната и бетонирането на Черноморието ни.

Движението е блокирано и в двете направления, образуват се опашки от коли на път за Южното Черноморие. На място са и представители на органите на реда.
 Снимка: БТВ
Надпис " ОСТАВКА " се появи на Витоша в нощта преди проведения всеобщ митинг срещу държавното управление и основния прокурор. Организаторите назовават себе си " Витошките светулки ", предава bTV.

Те изясняват, че задачата им е била да накарат повече хора да излязат на улицата. В самодейността са се присъединили близо 70 индивида.

Буквите са " написани " със светлина на връх Камен дел и са снимани от НДК.

" Организаторите се познаваме още от учебно заведение, на междинна възраст 30 години. Имаме измежду нас инженери, IT експерти, юристи, доктори, биолози, фотографи, илюстратори и още доста хора осъществили се в България и в чужбина ", обявиха те.

 Снимка: Булфото
Спонтанен цивилен митинг в поддръжка на националната акция " Велико Народно въстание " стартира и в Русе.

Автомобили затвориха достъпа до кръговото кръстовище към граничния пункт Дунав мост, а настояванията им са за незабавна оставка на държавното управление и разформироване на Народното събрание.

Протестиращите обясниха, че нямат опция да отидат в София за присъединяване в огромния митинг, само че са изцяло съпричастни към протичащото се там.

" Искаме да покажем, че поддържаме всичко, което се случва, и желаеме да дадем някаква публичност. Чакаме през днешния ден оставки, апропо, за господата и госпожите в Народното събрание ", показа Ани Герасимова.  Снимка: Булфото
Границата не е определена инцидентно като място за митинга, който ще продължи до 20 часа.

" Искаме да кажем на всички, в това число и нашите съседи от Европейски Съюз и отвън него, че ние се затваряме, с цел да създадем ремонт на страната, след което още веднъж ще сме подготвени да се отворим и да бъдем част от европейското семейство ", сподели Деян.
 Снимка: Булфото
Полицията е основала организация за транспортните средства, които желаят да стигнат до границата или да влязат в страната. Заради обходните направления напредването на колите става постепенно и има огромни опашки от тежкотоварни камиони.

Между българската и румънската страна е реализирана договореност да не се позволява влизането на тежкотоварни камиони от Румъния към България, а единствено леките коли да минават през границата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР