Точно в 16:00 ч. днес, 1 декември, отпадат визите за

...
Точно в 16:00 ч. днес, 1 декември, отпадат визите за
Коментари Харесай

Пътуваме без визи до Канада от днес, 1 декември

Точно в 16:00 ч. през днешния ден, 1 декември, отпадат визите за българи и румънци за Канада.

Новите правила важат за къси визити до 6 месеца за туризъм или бизнес. Отпадането на визите обаче не визира лицата, които желаят да работят или учат в страната.

Българите, които пътуват със аероплан до Канада, ще би трябвало да получат авансово утвърждение посредством Електронната система за издаване на авансово позволение за пътешестване до страната /eTA/. Разрешението е годно за период от 5 години.

Онези, които към този момент имат издадена годна виза за Канада, могат да продължат да пътуват с нея, без да е належащо да аплайват за утвърждение /eTA/. Тези, които към този момент имат издадено такова позволение, могат да продължат да пътуват до момента в който то изтече.

Българските жители, които влизат на територията на Канада през сухопътните или морските граници на страната, не се нуждаят от авансово утвърждение през eTА.

Продължителността на позволения престой при пътешестване без виза може да бъде до 6 месеца и се дефинира от канадските гранични управляващи при влизане в страната.

Молба за еTA българските жители могат да подават единствено на формалната електронна страница на държавното управление на Канада - Canada.ca/eTA.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР