Точно в 15 часа започнаха конкултациите на представителите на на

...
Точно в 15 часа започнаха конкултациите на представителите на на
Коментари Харесай

Борисов при Радев: Народът каза, че без ГЕРБ не може, но не може и само с ГЕРБ

Точно в 15 часа започнаха конкултациите на представителите на на ГЕРБ-СДС с президента в границите на конституционната процедура по връчване на мандат за сформиране на държавно управление.

В началото на консултациите президенттът сподели, че гласоподавателите са отредили на ГЕРБ-СДС мястото на първата политическа мощ и попита какъв брой съгласно ГЕРБ-СДС е належащо за съставяве на държавно управление, както и каква е позицията на обединението за бюджета.

Искам да ви поздравя с постигнатия избирателен резултат. С тази победа гласоподавателите разпоредиха на вас голяма отговорност. Първата политическа мощ в Народното събрание носи най-голяма отговорност за съставянето на държавно управление допустимо най-бързо и с най-голяма поддръжка в изискванията на война и рецесии. 

" Имате водеща роля за решение на неотложни въпроси в 49-то Народно събрание, които бяха отлагани в няколко Народното събрание, свързани с Шенген, Еврозоната, ПВУ и премането на държавния бюджет. Вчера чух за бюджет, в който ще има 3% недостиг, няма да се пипат разноските и налозите. 

Всичко това е значимо, само че тези многопластови задания стават още по-важни поради фактора време. 

Ако не се сформира държавно управление, огромният въпрос е какво вършим с бюджета и законите, и водещ става факторът време - очевидно доста български жители заложиха на вашия опит и е добре да знаем какви са вашите визии за решаването на тези въпроси. Колко време е належащо за воденето на договаряния с вашите съперници до неотдавна, какъв брой време съгласно вас е належащо за приемането на държавен бюджет? Сроковете за Бюджет изтичат, и до края на април слюжебното държавно управление би трябвало да внесе бюджет ", сподели във встъпителните си думи президентът. 

От страна на ГЕРБ на срещата участват водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му в партията Томислав Дончев и председателката на парламентарната група Десислава Атанасова.

„ Българският народ сподели, че нито една партия не може сама да се оправя. Всеки водач, който не регистрира този факт, не може да отговори на нито един от вашите въпроси ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.. 

„ Сякаш думите, изречени са алена линия във времето. Хората споделиха – без ГЕРБ не може, само че не споделиха и че единствено с ГЕРБ може. Най-стабилното за Еврозоната, Шенген, ПВУ можем да отговорим и сега. Преди най-голямата добродетел на една партия беше да сложи страната пред партийното, в този момент е обраното – или това, което си споделил, или нищо. Винаги може да се откри различен проект, само че няма да даде вероятности на страната ", сподели още Борисов. 

„ Няма да оставим страната да навлезе във банкрут - ще се опитаме да сме виновни за бюджета. Полагаме старания, търпеливи сме, тъй като изключителното единодушие, които имат депутатите от двете работни групи, е тъжно да бъде проиграно поради загуба от няколко депутати. Има късмет да се сформира държавно управление ", добави Борисов. 

В отговор на встъпланието на президента Десислава Атанасова разказа нужните стъпки за конституиране на главните органи на Народното събрание и изрази вяра, че народните представители ще бъдат подготвени до края на май за приемането на главните закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР