Точно след седмица съдийската колегия на ВСС ще разгледа казуса

...
Точно след седмица съдийската колегия на ВСС ще разгледа казуса
Коментари Харесай

ВСС разглежда казуса с изнесените лични данни на съдия Мирослава Тодорова

Точно след седмица съдийската гилдия на Висш съдебен съвет ще прегледа проблема с изнесените персонални данни на арбитър Мирослава Тодорова и нейното семейство, съобщи Българска телеграфна агенция. Декларацията й беше оповестена на страницата на правосъдния инспекторат в интернет, без да бъдат заличени адрес, персонална карта и други данни. Файлът беше с името и добавка NE SE CHISTIII!!!

За 30 юли, когато е последното съвещание на колегията, преди лятната почивка, ръководителят на Върховен касационен съд настоя да бъде поканен основният правосъден контрольор Теодора Точкова, с цел да изясни обстановката. Тя обаче е в отпуск до 31 юли. Лозан Панов предложи да бъде изслушана и самата Тодорова.

По време на полемиката членът на колегията Атанаска Дишева съобщи, че има известна преднамереност във връзка с името, още повече, че това е единствен сходен случай. Странно, съгласно нея, е името на файла " не се чисти ".

Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев счита, че се развиват тайни теории, без да е правена инспекция. Трябва да разберем дали това е целеустремено, да не преекспонираме личността, уточни той.

Цветинка Пашкунова предложи да се изчака резултатът от инспекцията.

Недопустимо е публикуването на такива персонални данни, сподели ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков.

Вероника Имова счита, че случилото се е непозволен акт - както във връзка с магистратската й самостоятелност, по този начин и във връзка с персоналната й цялост. Не е правилно, без да знаем всички елементи, да приказваме, че е предумишлено, сподели тя и изиска строги санкции за чиновниците, които са разгласили незаличената информация за Тодорова. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР