Точно след 3 месеца в София трябва да бъде открит

...
Точно след 3 месеца в София трябва да бъде открит
Коментари Харесай

Заледяват Княжеската градина, правят я парк за пързаляне от 1 декември

Точно след 3 месеца в София би трябвало да бъде открит специфичен " Леден парк ". Той ще бъде построен в Княжеската градина - против Софийския университет " Св. Кл. Охридски ".

Голяма част от алеите ще бъдат заледени, многото разклонения и завои ще доставят наслаждение на феновете на зимните спортове. Паркът ще бъде завършен по сходство на този във Виена и откриването му е планувано за 1 декември.

" Идеята е от 6 месеца. Свързахме се с сътрудниците от Австрия, които построяват такива уреди в цяла Европа ", изясни пред  Анатолий Илиев - зам.-председател на фондацията " София - европейска столица на спорта ".

Паркът ще е на повърхност от 3,5 дка. Ще има обособени сетове за пързаляне на по-напреднали, за деца и за други групи.

Монтажа на нужните уреди ще стартира от 1 ноември.

Откриването ще бъде част от визитата на водачи на европейския спорт, които ще посетят страната ни по отношение на връчване на София на знамето за " международна столица на спорта през 2024 година Самата гала ще се състои на 3 декември по време на тържествена Гала в зала 1 на НДК. Ден по-рано ще се организира конференция, на която десетки български градове ще споделят проблеми и положителни практики в региона на спорта, да се посочат новите провокации и трендове измежду младежите, сподели още Илиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР