Точно сега му е времето да си приготвим вкусни зимнини.

...
Точно сега му е времето да си приготвим вкусни зимнини.
Коментари Харесай

Етиен Леви разкри тайната на най-вкусните кисели краставички (ВИДЕО)

Точно в този момент му е времето да си приготвим вкусни зимнини. Пазарите са цялостни с прелестни зеленчуци на налични цени и ни е нужно единствено малко време, с цел да разнообразим зимното си меню.
Киселите краставички са една от обичаните туршии на българина.
Похапват се на драго сърце в цялата страна – било като идеално мезе за чаша хубава ракия, било като неизменима част от съветската салата. Киселите краставички са и идеалното допълнение на някои печени меса.
Всеки си има лична рецепта за приготвянето им, само че в никакъв случай не е късно да забележим и непознатия опит и при интерес да почерпим от него.

Предлагаме ви вкусната рецепта за кисели краставички на музиканта и вокален възпитател Етиен Леви. Самият той не крие, че е върл кулинар и обожава освен краставичките и туршиите, само че и сладките изкушения.
КАКВИТО И АНГАЖИМЕНТИ ДА ИМА ОБАЧЕ, ЕТИЕН НИКОГА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ЛУКСА ДА ПРОПУСНЕ ДА съдебна експертиза ЗАПАСИ С ХРУПКАВИ КОРНИШОНИ.
Ето и рецептата му за най-вкусните кисели краставички. Необходими артикули: Празна 10-литрова туба от минерална вода; 5 кг пресни корнишони; 15 супени лъжици оцет; 15 супени лъжици сол; черен пипер на зърна; чесън; копър; 1-2 люти чушки (по желание).

Начин на подготвяне: Намерете празна 10-литрова туба от минерална вода. Изчистете 5 кг корнишони от дръжките, измийте ги добре и ги поставете в тубата. Добавете по 15 супени лъжици оцет и сол, черен пипер, чесън, копър и люта чушка. Налейте вода до гърлото, затворете тубата и я разтръскайте. Претакайте по този метод всеки ден.
Знаете ли изгодите от сока на киселите краставички?
Въпреки острия си усет, сокът от киселите краставички има доста изгоди за здравето, написа gotvach.bg.
Ето и някои от тях.

Облекчава мускулни конвулсии
След интензивна подготовка жадувате за бутилка вода или за енергийна напитка. Следващия път ги заменете с чаша хубаво изстуден сок от кисели краставички. Според науката солената напитка оказва помощ за облекчаването на мускулните болки и премеждия, с помощта на високата централизация на натрий и оцет в нея. Изследване демонстрира, че обезводнените мъже изпитват по-бързо облекчение на мускулните конвулсии след пиенето на подобен сок спрямо тези, които са избрали да пият вода. За да се получи този резултат, е нужно да изпиете единствено една трета от чашата сок.

Хидратира по-бързо и за по-дълго
Всички знаем какъв брой значимо е да се пие вода. Но има нещо, което може да помогне на тялото ви да се възвърне по-бързо. Това е сокът от кисели краставички. Той е най-хубавият бърз хидрататор, защото съдържа натрий и калий. Тези два електролита тялото ви губи, когато се потите. Ако изберете напитка, която съдържа и двата, тялото ще възвърне естествените си електролитни равнища по-бързо.

Повишава имунитета
Според изследване на натуралните антиоксиданти витамините С и Е играят защитна роля против инфекции, породени от бактерии, вируси и паразити. Сокът от кисели краставички съдържа положително количество и от двата витамина, което значи, че ще подкрепи функционалностите на имунната система.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР