Точно седмица след изборите, медийната офанзива срещу гласуването с хартиени

...
Точно седмица след изборите, медийната офанзива срещу гласуването с хартиени
Коментари Харесай

Предозиране в „Нова ТВ“: Пуснаха човек на Антоанета Цонева 10 минути да агитира срещу хартиения вот

Точно седмица след изборите, медийната атака против гласуването с хартиени бюлетини продължава. Тя стартира още в изборната нощ с внушения за небивали проблеми, умиращи от мраз и апетит, припадащи членове на комисии, които се молят за връщане на машинното гласоподаване. Майка мъкнеща бебето си плака по всички малките екрани какво желаят от нея, а едни и същи представители на СИК-ове обясниха пред всички медии какъв брой неверно е да се гласоподава на хартия.

Въпреки натиска в доста секции да се гласоподава с машини и подигравките с искащите хартия, над 1 млн. избори избраха точно хартиена бюлетина.

„ Машините не се оказаха отговорни за дребното гласоподаватели, които в последните две години отиват до секциите. Очакванията на партиите, които върнаха хартиеното гласоподаване, не се оправдаха и интензивността предходната неделя си остана съвсем такава, каквато беше и на предходните избори през октомври 2022 година Анализ, направен от неправителствената организация „ Отворен парламент ”, демонстрира – 60% от гласувалите са избрали да го създадат с машина “, разгласи тази заран по Нова ТВ журналистката им Нели Тодорова.

В материала се приказва за вредите от хартиеното гласоподаване и се дава 10-минути ефирно време на явно мега „ специалиста “ Ива Лазарова. Те е един от зам.-председателите на Обществения съвет към ЦИК от Института за развиване на обществената среда. Това е институтът на Антоанета Цонева, който ръководеше преди да влезе в управлението на „ Да, България “. След Цонева отпред на института застана точно Ива Лазарова.

Разбира се, не се и загатва проблемите с машини в деня на вота, излизащите празни разписки, неналичието на указания към комисиите по какъв начин да работят, поради които в последна сметка беше изяден гласа на най-малко 20 души, на които не бе разрешено да гласоподават наново. От друга страна водачът на „ смяната “ Асен Василев гласоподава цели три пъти, до момента в който попадне на машина, която печата.

„ Манипулацията на Нова против хартиената бюлетина, продължава! Мисля, че всички схванаха казуса, само че те - не. Копаенето на дъното продължава. Да го кажа на „ Нова “ простичко: Машините не могат да се управляват. С тях се лъже най-вече. Не имаме вяра на резултатите от машините! Демократичният свят гласоподава с хартия, тъй като по-лесно се управлява и не лимитира гласоподавателите. Просто е за схващане “, написа във Facebook проф. Антоанета Христова.

„ Експертът “ Ива Лазарова е чиновник на Антоанета Цонева от Демократична България. В целия материал „ Долу хартиената бюлетина “ няма нито дума за изгърмелите машини, които бълваха празни листчета “, разяснява и журналистът Стефан Ташев.

Facebook консуматори разясняват още, че в политическо отношение „ Нова ТВ “ се е трансформирала в фракция и че евентуално приготвят почвата за премахването на хартията в идващото Народно събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР