Точно преди година, светът се сбогува с най-дълго управлявалият монарх.

...
Точно преди година, светът се сбогува с най-дълго управлявалият монарх.
Коментари Харесай

Принц Хари се завърна в Лондон година след смъртта на кралица Елизабет

Точно преди година, светът се сбогува с най-дълго управлявалият монарх. Кралица Елизабет II умря на 96 години след 70 години на трона. Годишнината от гибелта ѝ бе маркирана по друг метод от околните ѝ в кралското семейство, като принц Хари даже се прибра вкъщи, с цел да отдаде своите почести.
Прочетете още
Най-малкият внук на починалата кралица, който ще навърши 39 години на 15 септември, напусна Калифорния за малко, без Меган Маркъл и децата им, с цел да участва на ежегодните награди WellChild – благотворителна организация, която се грижи за тежко заболели деца. Принцът поддържа самодейността повече от десетилетие и я смята като една от главните си задания като кралски представител, написа tialoto.bg

Хари се качи на сцената, с цел да връчи премията „ Вдъхновяващо дете “ във възрастова група 4-6 години. Тазгодишният адресат е Вайълет Сиймур, която се трансформира и в най-младия реципиент на вечерта. Хари даже я удостои със фотография, като коленичи, с цел да е на нейното равнище. Той също по този начин изнесе тирада, в която приказва за починалата си баба.

Той стартира с това, че миналата година е бил възпрепятстван да участва на премиите, точно поради гибелта на кралицата. По думите му, тя е щяла да бъде първият човек, който да упорства той да бъде там, макар кончината ѝ. „ Именно по тази причина знам, че в този момент, тъкмо година по-късно, тя ни гледа от горната страна и е щастлива, че дружно продължаваме да почитаме такава значима активност “, сподели още принцът.

Миналата година Хари и Меган Маркъл трябваше да участват на премиите WellChild в Лондон на 8 септември, когато лекарите оповестиха, че са обезпокоени за здравето на кралица Елизабет. Двамата анулираха присъединяване си, с цел да може Хари да отпътува за Шотландия, където баба му си почиваше в обичаната резиденция, замъкът Балморал.

В речта си Хари не не помни да спомене и фамилията си в Калифорния, като се разказа като „ татко на две деца “, имайки поради сина си Арчи и щерка си Лилибет, които са надлежно на 4 и на 2 години. Той добави, че в действителност отглежда пет души, включвайки в листата и трите фамилни кучета – Гай, който Меган Маркъл си взима преди запознанството си с принца, черния лабрадор Пула и бийгъл на име Мома, които се взимат в фамилията след кралската женитба.

Принц Хари показа, че е много добре осведомен с насладите и провокациите, които съпровождат родителството, като приказва от името на човек, чиито деца не са се сблъскали със здравословни проблеми.

„ До родителите, които са посветили целия си живот на децата си, вие имате най-искрените ми възхищения и почитание. Нивото на поддръжка и отговорност, което показвате всеки ден е ненадминато и безгрешно. Вие заслужавате цялата помощ, която ви е нужна “, каза Хари.

След като отдаде значимото на родителите, принцът се чака да уважи гибелта на кралица Елизабет II самичък. В края на седмицата той ще замине за Дюселдорф, с цел да участва на надпревари от игрите Invictus, проведени в помощ на ранени и пенсионирани военни. Няколко дни по-късно към него ще се причисли и Меган Маркъл.

Кейт Мидълтън и принц Уилям също уважиха паметта на кралица Елизабет. Двамата ще заминат за Уелс, където ще участват на дребна частна гала в катедралата „ Свети Давид “, в която ще бъде включено и възпоменание за кралицата и нейния живот. Кралската двойка също по този начин ще се срещне и с представители на локалната общественост, живеещи в манастирите до катедралата от 12-и век.

Катедралата „ Свети Давид “ има неповторима кралска връзка – това е единствената английска катедрала, в която суверенът има особено място в Куайра измежду членовете на катедралата. Покойната кралица Елизабет II седеше там четири пъти по време на визитите си, до момента в който управляваше.

Уелският град, където се намира катедралата, посреща поклонници повече от 1400 години, откакто свети Давид, който е покровител на Уелс, се открива там и основава монашеска общественост през шести век. Катедралата датира от 1181 години и притегля към 300 000 гости всяка година.

Крал Чарлз и кралица Камила ще прекарат тъжния ден в уединение в замъка Балморал, без да вършат каквито и да е обществени изказвания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР