Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир

...
Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир
Коментари Харесай

25 години затвор за убийството на таксиметровия шофьор в Разград

Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия водач Красимир И., осъществено на 27 февруари тази година, Окръжната прокуратура в Разград реализира дейно наказване от 25 години отнемане от независимост при непоколебим режим. До изговаряне на присъдата на Разградския областен съд през днешния ден се стигна, откакто 22-годишният Сали П., който за 20 лв. извърши грабежа, а по-късно умъртви 63-годишния водач на такси , се призна за отговорен и изиска делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване. Така подсъдимият избегна пожизнен затвор, колкото изиска в обвинителната си тирада представителят на обвиняването за осъщественото тежко закононарушение, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.
След понижаване на присъдата с една трета поради съкратената правосъдна процедура състав на Разградския областен съд одобри поисканото от прокурора наказване от 25 години отнемане от независимост за подсъдимия . В последната си дума Сали изрази официално страдание за „ постъпката “ си и се извини на присъстващите в залата близки на убития таксиметров водач.
На 27 февруари тази година Сали наел таксиметровия автомобил, ръководен от Красимир И. Два дни преди съдбовната среща таксиметровият водач навършил 63 години, а Сали П. се върнал от Германия, където работел. След като проиграл на хазарт извоюваните в чужбина пари, 22-годишният мъж замислил да си набави средства по незаконен метод.
Наел таксито и по пътя от Разград до село Дянково нанесъл 6 удара в региона на шията на лидера. Един от ударите прерязал сънната артерия на 63-годишния мъж. За да не бъде оголен, Сали извлачил тялото на водача от автомобила в гориста околност край пътя. Взел оборота от 20 лв., мобилния телефон и таблета на Красимир.
По пътя пътувала жена, която забелязала изоставеното такси. Решила, че е станала злополука и предложила на Сали помощ, вземайки го за водача на таксито. Така Сали бил отведен в центъра на Разград, където камера го засякла в 21,38 ч.
Ограбените 20 лв. поиграл незабавно, след това отишъл при своя позната, където проверяващите разкрили кървавите му облекла, с които е бил в нощта на грабежа, съпроводен с убийството. Връхната си дреха и мобилния телефон на Красимир Сали изгорил.
Присъдата на Разградския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР