Точно месец след зловещата катастрофа на автомагистрала "Струма", при която

...
Точно месец след зловещата катастрофа на автомагистрала "Струма", при която
Коментари Харесай

Възстановиха движението по АМ „Струма“ месец след инцидента с македонския автобус

Точно месец след злокобната злополука на автомагистрала "Струма ", при която на 32-и километър, изгоряха 45 души от Северна Македония, придвижването по лентата за Дупница и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, е възобновено.

След злополуката, станала към 2.30 ч. на 23 ноември, придвижването в лентата за Дупница и Кулата бе спряно за осъществяване на процесуално следствени дейности. Впоследствие от АПИ започнаха снимане на сектора, с цел да открият дали знаците, мантинелите и хоризонталната маркировка в сектора на злополуката са в законовите правила.

От 23 ноември до 23 декември, придвижването в посока Дупница, Благоевград и Кулата, както и назад, се извършваше в двете посоки в лентата за София.

На местопроизшествието са заменени старите мантинели с нови, възобновена е и хоризонтална маркировка, а оптимално позволената скорост на придвижване остава 120 км./час.

Злополучната мантинела сред отбивката за чешмата и дейната лента, върху която връхлетя рейсът и се възпламени, е заменена изцяло, новата е усилена и с по-голяма височина.

Гъвкавата железна ограда, която рейсът раздра и се заклещи, също е заменена, защото бе раздрана. На табелата "32 " километър е подложен венец в памет на жертвите след злощастната екскурзия до Турция.

Заради упования натоварен трафик за почивните дни, е възобновено придвижването в посока Дупница сред 23 и 24-ти километър. Там в продължение на няколко месеца се извършваше ремонт на пътната настилка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР