Точно месец остава до първото издание на невиждана по света

...
Точно месец остава до първото издание на невиждана по света
Коментари Харесай

30 дни до първото издание на Red Bull Moreni Challenge

Точно месец остава до първото издание на невиждана по света и у нас планинска конкуренция - Red Bull Moreni Challenge. Записването за надпреварата по естествения феномен Морените на Витоша е в ход на страницата на събитието.

1000 метра е дължината на трасето, по което участниците ще могат да премерят силите си. За да завършат сполучливо, надпреварващите се ще би трябвало да разчитат освен на тренинг, само че и на съвършена преценка. Ключов миг ще бъде изборът на вярна линия за прекосяване по трасето, защото състезателите ще се надбягват, изкачвайки Морените, което може да отнеме сред 10 и 20 минути, според от самостоятелната подготовка на всеки участник.

Надпреварата Red Bull Moreni Challenge ще бъде разграничена в два стадия - квалификации и край. Етапите ще се реализират посредством всеобщ старт, а до край ще бъдат допускани състезателите, навлезнали най-бързо в 30-метровата квалификационна зона.

В състезание с формат, оттатък елементарното, като Red Bull Moreni Challenge, всеки участник се състезава самостоятелно и няма право на каквато и да е външна помощ по време на конкуренцията. За сигурност на участниците в наложителната екипировка се включват маратонки или обувки с грайфер, отговарящи на метеорологичните условия. Препоръчително е състезателите да носят каски. При дъжд състезатели с маратонки за асфалтово бягане няма да се позволяват. Техническите специалисти на надпреварата - Кирил Николов - Дизела и Красимир Стоянов (инструктор по планинско спасяване), си резервират правото да отстраня от присъединяване състезатели с несъответствуващи обувки или маратонки.

Наградата за най-бързия и техничен участник, ще бъде полет със свръх скоростните самолети Flying Bulls в края на юни в прилежаща Румъния. Крила ще има и за подгласника, само че безмоторни, на крилото на парапланериста Весо Овчаров. И като спомагателни награди са планувани и пропуски за специфичната зона за състезанието Red Bull Soapbox на 30 септември. 

До 6 юни е отворена регистрацията за готовите да се впуснат в предизвикването за нанагорнище по Морените. Желаещите да вземат участие могат да я попълнят тук.

Снимки: Венцислав Петров - Red Bull Content Pool

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР