Точно две години след като тютюневите складове горяха, собственикът на

...
Точно две години след като тютюневите складове горяха, собственикът на
Коментари Харесай

2 г. след пожара в Тютюневия град фирма Р.И.П.А отказва да укрепи слкадовете и съди Общината

Точно две години откакто тютюневите хранилища горяха, притежателят на два от тях - компания " Р. И. П. А. " ООД, не желае да ги укрепва. Това излиза наяве от решение на Административния съд на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Фирмата апелира заповед на кмета на Пловдив, с която е подредено да се извърши подсилване и обезопасяване на складовете.

Около десетина дни след пожара през 2016 година кметът издава заповед, с която задължава притежателите да оградят горелите хранилища, а по-късно да изготвят планове за консервационни, реставрационни и ремонтни действия.

Според жалбоподателя обаче тази заповед е незаконосъобразна и желае анулацията й от съда. Поддържа се, че не са налице фактическите и правни учредения за издаване на заповедта. Твърди се, че в хода на административното произвеждане са позволени основни процесуални нарушавания. Поддържа се също, че процесните здания не съставляват статут на недвижима културна полезност. Твърди, че в заповедта не са взети поради вярно периодите за осъществяване на посочените действия.

Административният съд обаче отхвърля жалбата на компания " Р. И. П. А. " ООД. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен административен съд в четиринадасетдневен период.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР