Трябва да се осигури някаква начална военна подготовка за младото

...
Трябва да се осигури някаква начална военна подготовка за младото
Коментари Харесай

Президентът: Трябва да осигурим военна подготовка за младите


Трябва да се обезпечи някаква начална военна подготовка за младото потомство. Това съобщи президентът Румен Радев в Стара Загора, където взе участие в Четвъртия народен събор на запасното войнство. 

Той добави, че съдружниците ни в НАТО към този момент връщат наборната военна работа и ние би трябвало да водим спор за потребността от това. 

В словото си пред запасните войни президентът подчертава на днешните геополитечески предизвикателство и войната в Украйна, които са посочили, че потребността от персонален състав за армията е доста по-голяма и от оръжията и технологиите. 

" И по тази причина е от голямо смисъла работата с мобилизационният запас тук в България ", уточни той.



Румен Радев означи, че е нужна обикновена военна подготовка за младите, а формата и способите това да се случи би трябвало да бъдат подложени на спор.

" Ние би трябвало да осигурим най-малкото  някаква обикновена начална военна подготовка на младежите в България. Формата, способите, организацията ще се решат в спор. Но такава подготовка би трябвало да има и вие сте хората, които най-ефективно и ефикасно могат да я организират ", означи президентът.

Президентът подчертава, че е въпрос на няколко години – решенията от националната сигурност да се вземат от хора, които нямат нищо общо с армията.

" Все по-малко хора са свързани с армията, а скоро ще пристигна време, в което такива политици ще вземат решения за националната ни сигурност ", сподели Радев.



" Скоро ще навършим 20 години откогато сложихме завършек на нашата наборна работа. Резултатът го виждаме през днешния ден, тъй като в случай че преди години всеки дом беше обвързван по някакъв метод с армията, през днешния ден не е по този начин. Само въпрос на няколко години е когато в Народното събрание, а да не приказваме в изпълнителната власт, ще се броят на пръсти хората, които са имали нещо общо с армията, а те ще би трябвало да взимат значими решения за нашата национална сигурност. Виждаме, че нашите съдружници от доста страни в НАТО връщат наборната военна работа ", аргументира се президентът.

Въпреки проливният дъжд десетки организации от цялата страна се събраха в Стара Загора за четвъртия народен събор на запасното войнство. 

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР