Точно 180 дни има строителите, за да ремонтират Професионалната гимназия

...
Точно 180 дни има строителите, за да ремонтират Професионалната гимназия
Коментари Харесай

За 180 дни ремонтират гимназията по хранителни технологии

Точно 180 дни има строителите, с цел да ремонтират Професионалната гимназия за строителни технологии и техника с безплатно отпуснатата сума от 1 399 986 лева Средствата са по  оперативна стратегия „ Региони в напредък ”, а през днешния ден бе направена алегорична първа копка.

С парите ще бъдат направени поправки, които да осъвременят постройката, в това число и във връзка с енергийната успеваемост. Ще се направи налична среда за деца с увреждания и ще бъдат оборудвани лаборатории и работилници, изясни директорката Людмила Ганчева.

 В новия си тип школото с 620 възпитаници ще посрещне 70-годишнината от основаването си.

Реалните ремонтни работи по плана „ Модернизация на инфраструктурата и възстановяване на качеството на просветителната среда в ПГХТТ ” стартираха с водосвет  и камбанен звън на запис във фоайето на учебното заведение в наличието на учениците.

Има потребност да се обновят стаите и постройката да се санира, изясни Даниела Витанова от 10. В клас, която учи екология. Надява се и на нови завеси, сегашните висят от корнизите. Най-много разчита обаче да се достави школото с нова техника, с цел да получи качествена подготовка.

Сега в лабораториите апаратурата е остаряла, поддържаха я  и съучениците  й Благовест Борисов, Мария Петрова, Габриела Дачева и Георги Биков. Възпитаници на школото показаха вяра в плана да е планувано и оправяне на оградата – от едната страна към този момент я няма, а тъкмо там дворът граничи с Арман махала и се случва да нахълтват домашни животни.

На 25 ноември ще дойда отново да видя какво е свършено и да си пожелаем сполучлива образователна година, предизвести кметът Иван Тотев.  Тогава е крайният период да завърши 2-годишният план.

Директорката пък побърза да разсее очакванията за свободни часове поради идните поправки. После Иван Тотев и началникът на дирекция „ Стратегическо обмисляне ” в Министерство на регионалното развитие Юлиян Моллов сграбчиха лопатите за символичната първа копка.

Преди това деликатно прескочиха цветната леха, с цел да не пострадат лалетата.Отстрани Христина Филипова и Стела Недева от школския клуб „ Журналист ” чакаха края на формалната част, с цел да вземат първото си изявление от кмета.

Ремонтите ще подобрят изискванията за учене в конкуренцията, в която се намират професионалните гимназии, разяснява Тотев. Той акцентира, че учебните заведения в 21. век би трябвало да търсят вид за ниски разноски и по-висока енергийна успеваемост.

Градоначалникът изясни още, че професионалните учебни заведения са приоритет за общината. И вмeтна, че и в двете гимназии, които минаха на послушание на общината – ПГХТТ и Дървото, предстоят поправки. Другата добра новина е, че и в двете има дуални паралелки, които общината също поддържа и пробва да уголемява модела на учене посредством работа.

Иван Тотев даде обещание тази година да стартира работа и по Голямоконарско шосе, по което се стига до гимназията. На път за първата копка видял, че няма и осветяване. Той се ангажира да се погрижи и за подстъпите към учебното заведение. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР