Точно 10 дни минаха, откакто руското министерство на отбраната обяви

...
Точно 10 дни минаха, откакто руското министерство на отбраната обяви
Коментари Харесай

Кой е тлъстото джудже Сергей Суровикин - Генерал Армагедон?

Точно 10 дни минаха, откогато съветското министерство на защитата разгласи назначението на нов началник на всички окупационни военни сили в Украйна. Това е Сергей Суровикин, пред чийто прякор " Генерал Армагедон " се подмокрят всички родни путинофили. Кой обаче е следващият тулуп с джуджешки растеж, на който Владимир Путин поверява бъдещето на " специфичната си интервенция "?

Суровикин навърши 56 години предходната седмица. От 1983 година служи в армията. През 1987 година приключва със златен орден Омското висше общовойсково командно учебно заведение на името на М. В. Фрунзе. От 31 октомври 2017 година е главнокомандващ на Въздушно-космическите сили.

През август 1991 година той служи като пълководец на 1-ви батальон на таманската дивизия. По време на опита за прелом военният му ескорт беше блокиран от протестиращи в тунела на " Садово колце ". В резултат на конфликта са убити трима цивилни жители. Суровикин е задържан, само че през декември 1991 година наказателното му дело е прекъснато.

Освен в потушаването на пуча, Суровикин е взел участие във Втората чеченска война и във така наречен военна интервенция в Сирия, където точно получава страховитото си название Армагедон. През юни стана известно, е военачалник Суровикин командва Южната формация на съветските войски при експанзията в Украйна. Сега към този момент оглавява всички съветски сили там.

Назначаването на Суровикин подхранва изказванията в материал на в. " Вашингтон Поуст ", че във вътрешния кръг на Владимир Путин тече все по-голямо разединение поради Украйна.

" Суровикин е новият пълководец на съветските окупационни сили и има известност на жесток и подкупен човек ",твърди някогашният пълководец на американската войска на европейския континент генерал-лейтенант Бен Ходжис.

" Едва ли някой се изненадва, че Кремъл избра подкупен нарушител и палач за позицията на новия командващ. Това беше предвидимо. Особено, откакто той също е доста предан и това в този момент е най-важното качество за назначение, тъй като Путин се тормози, че неговите генерали не го поддържат по метода, по който го подкрепяха в предишното “, изясни Ходжис.

Проблемите на съветската войска са толкоз дълбоки и систематични, че новият водач няма да може да ги оправи за няколко седмици или даже месеци. „ Корупция, липса на съгласуваност сред Военновъздушни сили, Сухопътните войски и Военноморски сили, провалена логистична система. Всичко това е подобен смут, че който и да стане пълководец, няма да може да го преодолее “, споделя още той.
ТЕМА преди 9 часа 2088 преди 10 часа 848 преди 15 часа 1124
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР