Подалият оставка лидер на Да, България Христо Иванов отново е

...
Подалият оставка лидер на Да, България Христо Иванов отново е
Коментари Харесай

Христо Иванов не се е отказал да е депутат въпреки заканите. Ще се закълне и ще напусне

Подалият оставка водач на " Да, България " Христо Иванов още веднъж е разгласен за народен представител. В понеделник той съобщи, че напуща и Народното събрание, само че до петък, когато изтече крайният период за подаване на заявки за отвод пред ЦИК преди оповестяването на дефинитивно определените за депутати, очевидно той не е подал такова.

Това излиза наяве от решението, с което ЦИК афишира имената на новите 240 депутати, които би трябвало да се закълнат може би другата седмица. Сред тях е и това на Христо Иванов, който бе лидер на листата на ПП-ДБ в столичния 24-и МИР.

 

От пресцентъра на Демократична България обаче разясниха, че той ще се закълне и ще подаде оставка, каквато е процедурата по Изборния кодекс.

 

Подалият оставка ръководител на “Да, България ” и определен за депутат в 50-ото Народно заседание от 24 МИР Христо Иванов няма да бъде народен представител, както съобщи, като извърши всички процедури в Конституцията и Изборния кодекс. Той ще постави клетва и незабавно по-късно ще подаде заявление за предварително преустановяване на пълномощията му, оповестиха от пресцентъра на " Да, България ".

От партията показаха, че след привършване на изборния ден способният орган, пред който следва да се подаде оставка, е Народното събрание. Наложената процедура за подаване на заявление пред Централната изборна комисия (ЦИК) за изтриване от кандидатските листи след привършване на изборния ден не дава отговор на процедура, планувана в Изборния кодекс. Тя е била подлагана на публичен спор и рецензии и ние поредно сме упорствали да бъде прекратена, обясниха от " Да, България ".

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев избра да е народен представител от Хасково и по този начин в Народното събрание влиза още веднъж Манол Пейков. Кирил Петков пък избра Бойко Рашков, който бе втори в Перник, вместо Настимир Ананиев, чиято партия ВОЛТ бе измежду мандатоносителите на неговия кабинет в 47-ото Народно събрание. Бившият министър Богдан Богданов ще е народен представител от Плевен, а от Пловдив-област влиза Катя Панева.

В съдружната група депутатите на " Промяната " ще са 22-ма, 9 са на " Да, България " и 8 на ДСБ.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР