Тийнейджърката, която засне убийството на афроамериканеца Джордж от бял полицай

...
Тийнейджърката, която засне убийството на афроамериканеца Джордж от бял полицай
Коментари Харесай

Момичето, свидетел на убийството на Флойд: Опасно е да бъдеш черен в Америка

Тийнейджърката, която снима убийството на афроамериканеца Джордж от бял служител на реда преди една година, означи годишнината от гибелта му, като съобщи, че видеото е помогнало за справедливостта, само че я е оставило надълбоко травмирана . Дарнела Фрейзър, тогава 17-годишна, извади телефона си в Минеаполис и записа по какъв начин Дерек Шовин, който коленичи на врата на Флойд повече от девет минути предизвиква гибелта му, напомня БГНЕС.
Това видео даде решаващи доказателства, които доведоха до осъждането на Шовин. „ Преди година, на този ден станах очевидец на ликвидиране “, написа Фрейзър във Фейсбук. " Знаех, че го боли. Знаех, че той е следващият негър в опасност… Това промени метода, по който виждам на живота. Накара ме да осъзная какъв брой рисково е да бъдеш черен в Америка ", написа тя.
 Недоволство: Законът „ Джордж Флойд ” за промени в полицията е в застой Недоволство: Законът „ Джордж Флойд ” за промени в полицията е в застой
Сестрата на Джордж Флойд - Бриджит - бойкотира срещата с американския президент Джо Байдън със фамилията му. Тя съобщи, че американски...
И прибавя, че в случай че не е било направено нейното видео, " светът нямаше да знае истината " . „ Моят видеоклип не избави Джордж Флойд, само че в профил килъра му от улицата “, написа в умозаключение момичето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР