Тийнейджърка наръга с нож 15-годишен ученик и преподавателка в частно

...
Тийнейджърка наръга с нож 15-годишен ученик и преподавателка в частно
Коментари Харесай

Пак тргедия в Белград: Тийнейджърка наръга с нож ученик и учителка в частно училище

Тийнейджърка наръга с нож 15-годишен възпитаник и преподавателка в частно учебно заведение в Белград. За това заяви сръбското радио Б92.

Пострадалата учителка се пробвала да я спре, само че безрезултатно. Извършителката на закононарушението е арестувана.

В сряда пък стрелбата в главно учебно заведение в Белград лиши живота на осем възпитаници и един охранител, заяви сръбското Министерство на вътрешните работи, представено от Танюг.

Шест деца и един преподавател са ранени и признати в Спешния център в сръбската столица. Оттам по-рано оповестиха, че и учителка е умряла вследствие на раните си.

Четиринайсетгодишно момче от учебното заведение е разкрило стрелбата. То е открито и задържано в учебния двор.

Началникът на полицията в Белград Веселин Милич заяви, че ученикът е имал схема на учебното заведение и лист на деца, които е желал да убие. На изключителна конференция Милич сподели проекта на ученика преди убийствата, оповестяват сръбските медии.

Коста К., който извърши убийствата, самичък е направил откритите в раницата му коктейли Молотов. Баща му го е водил на стрелбище, упражнявал се е доста и явно е бил доста ловък, откакто е улучил охранителя от 14 метра, споделя източникът.

Коста е съобщил за осъществено против него принуждение в учебно заведение по актьорско майсторство преди две години, когато е бил в пети клас.

" Съученик от групата го блъснал и му разцепил устната. Реагираха от центъра за обществени грижи, болничното заведение в Тиршова написа отчет и родителите бяха извикани на диалог. Това е единственият случай на принуждение, регистриран за Коста К. ", оповестява източникът.

В отчета на болничното заведение, в който му е направена психическа оценка, той е преценен като доста интелигентен, учтив, морално и етично насочен и упорит, добавя Танюг. Направено е заключението, че е изцяло здрав душевен.

Проявявал е интерес към астрофизиката, с каквато е желал да се занимава, упражнявал е карате и баскетбол.

Източникът на вестниците прибавя, че Коста отдавна е посещавал психолог, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР