Тийнейджърът Артур Фис поднесе най-сериозната изненада от началото на турнира

...
Тийнейджърът Артур Фис поднесе най-сериозната изненада от началото на турнира
Коментари Харесай

Френски тийнейджър би шута на Каспер Рууд в Хамбург

Тийнейджърът Артур Фис сервира най-сериозната изненада от началото на шампионата по тенис на клей в Хамбург от сериите АТП 500.

В среща от четвъртфиналите 19-годишният французин се наложи с 6:0, 6:4 над поставения под номер 1 в схемата Каспер Рууд от Норвегия.

Въпреки към момента дребния си опит в мачове на сходно равнище Фис, който е номер 71 в света, изцяло надигра финалиста от последните две издание на " Ролан Гарос " Рууд. Французинът завоюва 29 от разиграни 44 точки в първия сет, като осъществя три от шестте си благоприятни условия за пробив.

Във втория сет играта бе равна до 4:4, само че в края на частта Рууд още веднъж се пропука и Фис взе успеха с четвъртия си пробив в мача.

На полуфиналите французинът, който към този момент си подсигурява 180 точки за международната класация, ще играе с олимпийския първенец Александър Зверев.

Германецът, който е номер 4 в схемата на шампионата, нямаше огромни усложнения против различен 19-годишен французин - Люка ван Аше, и го победи с 6:3, 6:4 за тъкмо 90 минути игра.

По-сериозно предизвикателство за представителя на домакините бе вторият сет, в който той позволи ранно закъснение от 0:3 гейма, само че с повече опит и рутина Зверев съумя да обърне хода на играта.
 Тежък чоп за Гришо във Вашингтон
Тежък чоп за Гришо във Вашингтон

Вижте кои са

В другия полуфинал противници ще бъдат сърбинът Ласло Джере и китанецът Чжъчжън Чжан.

Джере отстрани защитаващия купата си италианец Лоренцо Музети след 7:5, 6:3, до момента в който Чжан се наложи с 6:4, 6:4 над германеца Даниел Алтмайер.

Наградният фонд на шампионата в Хамбург е 1 981 470 евро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР