Тийнейджър в Тайланд, заподозрян в убийството на двама души при

...
Тийнейджър в Тайланд, заподозрян в убийството на двама души при
Коментари Харесай

Тийнейджър е изправен пред обвинение в убийство за стрелба в търговски център в Тайланд

Тийнейджър в Тайланд, обвинен в убийството на двама души при пукотевица в търговски център от висок клас в столицата Банкок, ще бъде упрекнат в преднамерено ликвидиране, опит ликвидиране и нелегално владеене на огнестрелни оръжия, наред с други закононарушения, сподели полицията.

Заподозреният, който е на 14 години, ще бъде изпратен в съд за малолетни по-късно в сряда, сподели генерал-майор Накарин Сухонтавит от полицията в Банкок, добавяйки, че служителите на реда изпитват компликации при общуването със обвинения.

Продължавайте да четете

лист от 4 продукта Снимки: Купувачи бягат след пукотевица в търговски център в Банкок 14-годишен обвинен, задържан след 2-ма убити при пукотевица в мол в Банкок Поне дузина погубен при детонация на склад за фойерверки в Тайланд Влак се сблъска с пикап в Тайланд, умъртви осем души завършек на списъка

Полицията сподели, че младежът наподобява е претърпял психически срив и е модифицирал револвер, който е предопределен да стреля с халосни патрони, с цел да му разреши да стреля с бойни патрони.

Хаосът избухна в първокласния търговски център Siam Paragon в Банкок покрай пиковия час във вторник, когато отекнаха изстрели, убивайки две дами от Китай и Мианмар и ранявайки други петима, двама чужденци и трима жители на Тайланд.

Полицията сподели, че обвиненият младеж, който беше задържан незасегнат по-късно във вторник, откакто остави оръжието си, е получавал психическо лекуване и не е взел предписаното му лекарство по-рано денем.


Видео, качено в обществените медии и излъчено по малкия екран, демонстрира малко комплициран юноша с дълга коса, носещ бейзболна шапка и говорещ с полицията, до момента в който е арестуван без опозиция.

Тайландските медии оповестиха, че обвиненият е възпитаник в известно частно учебно заведение. Следователите изследват историята на младежа и възнамеряват да приказват с неговите другари, които са онлайн геймъри, за психическото му положение, съгласно отчетите.

„ Заподозреният е претърпял психически срив и дава отговор на профила на деен стрелец “, сподели шефът на националната полиция Торсак Суквимол в телевизионно изявление.

„ Първоначално приказвах с него, с цел да го успокоя... той като че ли чу някой да му приказва, чуваше неща, звук, който сподели, че му сподели да стреля “, сподели началникът на полицията.

Стрелбата във вторник в комерсиалния център идва единствено дни преди първата годишнина от всеобщото ликвидиране на 35 души, в това число 22 деца, в детска градина в североизточен Тайланд, по време на траяла часове офанзива с револвер и нож от някогашен служител на реда, който по-късно се простреля.


През 2020 година тайландски боец простреля и умъртви минимум 29 души и рани 57 при вилня, обхванала четири места към североизточния град Након Рачасима.

Siam Paragon е най-известният търговски център от висок клас в Тайланд, който притегля тълпи локални и задгранични купувачи всеки ден в своите първокласни магазини, аквариум, кино и заведения за хранене.

Местният новинарски уебсайт Khaosod English заяви в сряда, че посетителите на Siam Paragon не престават да минават през железни детектори, без да бъдат тествани ден след стрелбата.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР