Тийнейджър с умствени проблеми се е опитал да убие кралица

...
Тийнейджър с умствени проблеми се е опитал да убие кралица
Коментари Харесай

Изплува опит за покушение срещу кралица Елизабет II през 1981 г.

Тийнейджър с умствени проблеми се е опитал да убие кралица Елизабет II по време на нейно посещаване в Нова Зеландия през 1981 година, а полицията е прикрила несполучливия опит. Това излиза наяве от новопубликувани публични документи, оповестява " Франс прес ".

Кристофър Люис е изстрелял един изстрел към колата на кралицата, до момента в който е обикаляла град Дънидин, който се намира на Южния остров, разкриват документи на новозеландските специфични служби.

Никой не е бил ранен и полицията е уверила членовете на кралската партия, която е попитала за изстрела, че просто са чули детонация на фойерверки.

17-годишният тогава Люис е бил задържан скоро по-късно по несвързано обвиняване за обир и е направил бълнуващо самопризнание за опита си да убие английската кралица.

Въпреки че от полицията са декларирали, че е бил в налудно разстройство и " живее във фантазмен свят ", те са разкрили пушка и гилзи в постройката, където, по думите му, е бил изработен опитът за нападение.

Той е твърдял, че е член на крайнодясна организация, наречена Национална имперска партизанска войска, която полицията е заключила, че е имала единствено трима членове.

Полицаите по това време са решили да не му повдигат обвинявания за държавна измяна поради опита за атентат през октомври 1981 година, само че са му повдигнали обвинявания за притежанието на огнестрелни оръжия и обир.

Публикуваните документи демонстрират, че полицията е била разтревожена, че случаят ще стане обществено притежание и е запазила в загадка случая.

Новозеландски медии показват, че управляващите са били разтревожени, че казусът може да заплаши бъдещите кралски визити в някогашната английска колония.

" Люис фактически в началото е възнамерявал да убие кралицата ", се показва в документите, само че " той не е имал комфортна позиция, от която да стреля, нито огнестрелно оръжие с задоволителна мощ, с цел да доближи целта ".

Люис е лежал в пандиза за ликвидиране, когато се е самоубил през 1997 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР