Титулярният нападател на Атлетико Мадрид Диего Коща се подложи на

...
Титулярният нападател на Атлетико Мадрид Диего Коща се подложи на
Коментари Харесай

Атлетико си хареса заместник на оперирания Диего Коща

Титулярният нападател на Атлетико Мадрид Диего Коща се подложи на интервенция на левия крайник, като се чака да отсъства в идващите три месеца. Това е предиздвикало наставника на отбора Диего Симеоне да му търси заместител и той го е намерил в лицето на Максимилиано Гомес от Селта, написа “Марка”.

В мадридския лагер са доста разочаровани от изявите на привлечения от Милан през лятото стрелец Никола Калинич. Хърватинът има 10 дуела за тима и единствено един гол, пристигнал в последния мач против четвъртодивизионния Сант Андреу за Купата на Краля. Затова “лос рохибланкос” желаят да привлекат Гомес още през януари, който да замести контузения Коща.

Това обаче ще е доста сложна задача. В Ла Лига има таван на заплатите за всеки клуб, като Атлетико към този момент е достигнал своя предел от 293 млн. евро за хонорари. Така “дюшекчиите” не могат да привлекат нов състезател в случай че преди този момент не продадат някой от актуалните. Фаворити за това са точно Калинич и Желсон Мартинс, който също не може да се наложи в състава. Другата спънка е откупната уговорка на уругвайския национал, която е в размер на 50 млн. евро. Малко евентуално е мадридчани да насочат такава оферта. След огромните разходи през лятото те са подготвени да платят единствено половината от тази сума. Нещо, което надали ще убеди Селта да пусне един от голмайсторите си.
#AtleticoMadrid want to sign #CeltaVigo striker Maxi Gomez but they will need to sell first, say Marca https://t.co/5YuUmK7nZW pic.twitter.com/P5DAJXOW9K
— footballespana (@footballespana_) December 7, 2018 Единственото облекчение за Атлетико е, че самият футболист желае договорката да се реализира, защото по този начин ще заиграе в по-голям клуб, който се бори за титли. Тимът от Виго към този момент отхвърли няколко предложения за Гомес от Англия и Китай, като следва да разберем по какъв начин ще реагира на такава от страна на съперник в локалния шампионат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР