Типични за карнавалния фестивал са кастаньолите - меки и вкусни

...
Типични за карнавалния фестивал са кастаньолите - меки и вкусни
Коментари Харесай

Карнавални топчета Кастаньоли с рикотата

Типични за карнавалния фестивал са кастаньолите - меки и вкусни пържени топчета, пълнени със всевъзможни разновидности. Направете двойна доза, тъй като са доста вкусни!

Необходими Продукти

● рикота - 240 г от краве мляко или млечна извара
● брашно - 135 г + за набрашняване на ръцете
● захар - 60 г
● яйца - 1 бр. към 55 г
● бакпулвер - 6 г за сладки
● портокалова кора - 1 плод за настъргване

ЗА ПЪРЖЕНЕ


● фъстъчено масло - 500 г
● захар - на усет за поръсване

Начин на подготвяне

Един от символичните десерти, типични за карнавалния фестивал, са кастаньолите, меки и вкусни пържени топчета, на които можете да се насладите, пълнени или в други разновидности като тези кастаньоли с рикота. Те ще ви завоюват още от първата хапка, с помощта на консистенцията и деликатния си усет.

За да приготвите кастаньолите с рикотата, първо, оставете рикотата, да се отцеди в решето. Поставете отцедената рикота и яйцето в огромна купа, след което разбъркайте с бъркалка, като внимавате да не се образуват бучки. Овкусете с портокалова кора.

Добавете захарта и разбъркайте още веднъж, след което лека-полека прибавете набухвател и пресятото брашно, като разбърквате, с цел да се смесят отмерено.

В крайната фаза махнете бъркалката, тъй като тестото ще стане по-плътно. Получената примес към този момент ще е еднородна, само че доста мека и лепкава, по тази причина с малко брашно поръсете ръцете си и леко набрашнете тавата. С ръце оформете от тестото топчета по към 16 г всяка. Оформете няколко топки.

Подредете топчетата едно по едно в тавата. След като сте подготвени, загрейте маслото до 160°-170° и потапяйте няколко кастаньола едновременно. Оставете ги да покафенят добре, без да се задоволявате със златист цвят, само че без да ги оставяте да прегорят; изчакайте да придобият ярък лешников цвят, като този на карамела, с цел да сте сигурни, че са добре изпържени бухтичките в центъра.

Отцедете ги и ги подсушете бързо върху абсорбираща хартия, след което ги прехвърлете още горещи в тава, цялостна с кристална захар, и ги оваляйте, с цел да се покрият отмерено със захар. Насладете се горещи на кастаньолите с рикотата или когато са към този момент поизстинали! Направете двойна доза, тъй като са доста вкусни!

Препоръчваме да консумирате прясно изпържени.

Можете да ги приготвите няколко часа авансово, да ги наредите в тава с хартия за печене, да ги покриете със стреч фолио и да ги държите в хладилника, след което да ги изпържите директно преди сервиране!

Съвети:

В допълнение към портокалова кора можете да употребявате лимон или мандарина или даже ванилия. Можете също да добавите към тестото лъжица ром или различен ликьор по ваш усет!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР