Тинктура от борови шишарки е едно много полезно средство, което

...
Тинктура от борови шишарки е едно много полезно средство, което
Коментари Харесай

Как да си направите тинктура от борови шишарки?

Тинктура от борови шишарки е едно доста потребно средство, което би трябвало да има във всяка къща и всяка жена би трябвало да знае най-малко една рецепта за подготвяне.

Състоянието на незадоволително произвеждане на тиреоидни хормони се назовава хипотиреоидизъм. Най-честата причина за хипотиреоидизъм е хроничното автоимунно инфектиране на щитовидната жлеза.

За хората, които страдат от това положение, националната медицина предлага следната елементарна рецепта за смес от борови шишарки.

Необходими съставки:
15 млади шишарки
50 мл домашна ракия

Приготвяне:
Наберете 15 млади шишарки (с размери 3-5 см). Нарежете ги допустимо най-ситно. Залейте ги с 50 мл качествена водка или домашна ракия и ги оставете да престоят в затрупан буркан 10 дни. След това, прецедете течността.

Борът от дълго време се употребява в националната медицина при лекуване на ревматизъм и за филтриране на дихателните органи, както и при лекуване на кашлица и белодробни болести и хипотиреоидизъм.

Борът е едно от най-разпространените иглолистни дървета и всички елементи на това дърво имат лечебни свойства. Най-ефективни са, когато се събират напролет.

Борови връхчета, млади издънки, млади шишарки, смола, борова кора – всички те имат лековит резултат. Игличките се употребяват пресни, защото при изсушаването им се губи витамин С. Малко хора знаят, че лечебната мощ на игличките е до 80 % по-висока, в случай че се разделят на по-малки елементи.

Шишарките се употребяват, до момента в който са млади, с размери 3-5 см, тъй като при по-нататъшното им узряване получават дървесна форма и те губят всички лечебни свойства.

Вижте още: Сладко от сливи и фурми против запек

Също по този начин, за зимата би трябвало да си оставите буркан с мед от шишарките. Съберете млади зелени шишарки, залейте ги с вода, с цел да ги покриете и по-късно ги варете 20 минути в затворен съд. След това, те би трябвало да престоят 24 часа. Добавете захар в съответствие 1:1 и варете като нормално сладко.

Три пъти дневно приемайте по чаена лъжичка мед, с цел да подсилите имунитета при простуда, грип и респираторни болести.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР