Тина Търнър беше просто най-добрата, с незабравима, емблематична музика, обхващаща

...
Тина Търнър беше просто най-добрата, с незабравима, емблематична музика, обхващаща
Коментари Харесай

Вдъхновяващата кариера на Тина Търнър – от „най-голямата чест“ до променящия живота хит

Тина Търнър беше просто най-хубавата, с незабравима, емблематична музика, обхващаща пет десетилетия. Певицата Proud Mary завоюва осем награди " Грами ", както и три награди " Грами " в Залата на славата, влезе два пъти в Залата на славата на рокендрола и получи премия за изцяло творчество от MOBO през 1999 година за заслугите си към музиката.

Родена на Anna Mae Bullock през 1939 година, тя е израснала в Тенеси, само че се реалокира в Мисури, където любовта й към темп енд блуса стартира да процъфтява. На 27-годишна възраст тя среща първия си брачен партньор Айк Търнър и се причислява към него и групата му Kings of Rhythm - трансформирайки се в сензацията, която познаваме като Тина Търнър. Със своите електрически танцови придвижвания и наличие на сцената Тина скоро се трансформира в основния акт, като групата се трансформира в ревюто на Айк и Тина Търнър.

Групата най-сетне получи своя огромен пробив през 1960 година с A Fool in Love, последван няколко години по-късно от албума River Deep-Mountain High. Въпреки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР